Teşekkürler Başkan…

 

Teşekkürler Başkan…
Mustafa Sarıgül’e Paşa Mahallesi ile ilgili habere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Haberimizden sonra Paşa Mahallesi’ne belediye imkânları seferber etti. 
Bu yaptığı çalışmaların devamını mahalleli kadar ben de bekliyorum.
DOĞRULARI YAP İNANMASAMDA YAZACAĞIM
Sayın Başkan siz hizmet edin, yanlış yapmayın, ben de sizin yapmadığınız hizmetleri yazdığım kadar, yaptıklarınızı da yazmaya devam edeyim. 
Her ne kadar ben sizin samimiyetinize inanmasam da... 
Gerek Sezar’ın hakkına Sezar’a vermek prensibi, gerek Şişli’nin geleceği adına gerekse de gazetecilik ilkesi gereği bunu yapmazsam kendimi sorumlu hissederim. 
Bizim Şişli’den başka yaşadığımız yer yok, bundan sonra da olmayacak. Bir başka hedef ve önceliğimiz de yok. Geçmişte olmadığı gibi bundan sonrada olmayacak. 
Biz gerçek Şişliliyiz…    
HERKEZ YAPTIKLARININ HESABINI VERİR
Mecliste bana hitaben; ‘Beni bitirme planları yapıyor. Altı ay kala bu haberlerin dozu artacak. Herkes hazırlıklı olsun. Ben biliyorum ki bu haberler bizim içimizden gidiyor’ açıklaması yaparken beni Allah’a havale ediyor. Ama başkan istemeden de olsa beni kurtarıp kendini yakıyor. Çünkü Allah’ın terazisi şaşmaz. Orada torpil, rüşvet, adam kayırma olmaz. Herkes yaptıklarının hesabını verir. O yüzden de gocunmadım.
Ayrıca bir insanın yarası varsa gocunur. Eteğinde taş varsa endişe duyar. Evet! her şeyin bir bedeli var. Hem bu dünyada hem de öbür dünyada. 
Ama hakkını da vermek lazım. Benim yazdığım köşe yazsısı ve haberler için yalan veya yanlış diye bir açıklamada bulunmaması da bir mertliktir. 
Düşünmek istemiyorum ama, başkan beni iyi tanıdığı için, yalan derse üstüne gideceğimi düşünerek yalanlamamış da olabilir. 
Ne şartlar altında olursa olsun oyunu iyi oynuyor, kılıfına iyi uyduruyor. Bakalım çekirge daha ne kadar sıçrayabilecek.
BAŞKAN HERŞEYİN FARKINDA
Gerçi kendisi de bir takım olayları görüyor. Ama eski Mustafa Sarıgül değil. Öncelikleri de eskisi gibi değil. Tabi ki şimdilik, yakın zamanda çok şeylerin değiştiğini de hep beraber göreceğiz. Herkesin istişare ettiği birileri var. Başkanın da istişare heyetinde, kendi menfaatleri nedeniyle, kafasını karıştırıp gerçeklerin önünü kapatanlar var.  Bu da ister istemez başkanın önceliklerinin başka yöne kaymasına sebep oluyor. Bu da bir takım handikapları doğuruyor. Bir başı boşluk yaratıyor.  
Kendisinin de Şişli Belediyesi’nde bir boşluk olduğunu, Belediye Meclisindeki konuşmasında kabul etmesi, benim yazdıklarımı, siyasi kulislerin tespitini, Şişlilinin de konuştuklarını onaylıyor. 
YENİ BELEGELER VAR DEMİŞTİM
Ama ben altı aydır yazıyorum. Başkan Şişli’den başka bir yere gidemeyecek diye. Bana soranlara da hep söyledim. Bir bildiğimiz var diye. 
Başkan her ne kadar kendisi ile ilgili dosyalar için ‘Yıllardır nerdeydiniz’ diyerek mağduru oynayacaktır, dedikodusu dolaştırsa da işin aslının öyle olmayacağını ısrarla söylemiştim. İlave olarak da yeni dosyalar var demiştim. Geçtiğimiz günlerde de iki numarayla bazı bilgileri paylaşmıştım. Her ne kadar yok öyle bir şey dese de, bizim neyi ne kadar bildiğimizi tahmin edemedi. Haber için tam anlamıyla gerekli belgelerin toplanmasını bekliyorum.
O dosya gibi daha ne dosyalar varken,  Başkanın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması imkânsız. 
Bu imkânsızlıkla Mustafa Sarıgül’ü Şişli’den başka yer paklamayacak. Başkan o zaman tam anlamıyla Şişli için çalışmaya başlayacak. Tabi iş işten geçmemiş olursa. 
ŞİŞLİ SARIGÜL’ÜN SONU OLACAK
Ben daha önce bir yazı yazmıştım ‘Şişli Mustafa Sarıgül’ün sonu olacak’ diye.      
Bunu gerek rakamlar gerekse de yaşananlar teyit ediyor.
Mustafa Sarıgül en şaşalı dönemlerinde, dağlara taşlara ‘Çare Sarıgül’ yazılarının yazıldığı, ‘Başbakan Sarıgül’ sloganlarının atıldığında oyu %74’ten %53’e düştü. Kaldı ki o dönemler her şey Mustafa Sarıgül lehine işlerken. Aradan geçen süre ve o süre içerisinde yaşanan onca olay sonrasında düşünün neler olabileceğini. 
Yine benim hem iddiam hem de bilgilerim neticesinde, CHP’nin Mustafa Sarıgül’ü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı haricinde Şişli’den aday göstermeyeceği düşünülürse siz seyredin cümbüşü.   
Bu CHP kimleri yok etmedi ki, Sarıgül’ü yok etmesin.
ALTI KİŞİ İLE TOPLANTI
Bakın size; Şişli MHP’li bir İlçe Yöneticisi’nin bana anlattığı bir olayı, kendisinden de onay alarak aynen aktarmak isterim. Oradan fotoğrafı daha net görebilirsiniz.   
Şişli Belediyesi’nin arabası, Feriköy sokaklarında dolaşarak, Derviş Eroğlu Kültür Merkezi’nde, sabah saat 06’da, Mustafa Sarıgül’ün mahallelinin sorunlarını dinleyeceği anonsunu yapıyor. O mahallede oturan MHP’li ilçe yöneticisi de merak edip, ben de gideyim diyor. Sabahın erken saatinde kalkıyor. Bir gidiyor ki koskoca mahallede toplam altı mahalleli var. 
Sonra sabahın köründe beni arıyor. Ben sizin ‘Şişli Mustafa Sarıgül’ün sonu olacak’ yazınızı okumuştum. Ben şimdi daha iyi anladım ki gerçekten tespitiniz tam isabet olmuş. İnsanlar kendi sorunları için bile toplantıya gitmiyor ise, Şişlili de artık gerçekleri görmüş demektir. Şişli Halkını doğru bilgilendirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum dedi. 
Ben iddia ediyorum ki; bu dönem Şişli’de çok şey değişecek…
Her şey Şişli  için.      
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.