Tapu sahipleri dikkat!

  
Tapu sahipleri dikkat!
 
Merhaba Sevgili Şişli Gazetesi okuyucuları. Her ay sizlere bu köşeden gayrimenkul sektörü hakkında bilgiler vereceğim. Bu ay tapu sahiplerinin dikkat edilmesi gereken bir konu hakkında bilgi vermek istiyorum.
 
Gayrimenkul malikinin haberi olmaksızın, sahte nüfus cüzdanı, sahte vekâletname çıkartılarak satış işlemi yapılmak suretiyle gayrimenkul el değiştirir ve daha sonra 3. şahsa da satışı gerçekleştirilir!
“TAPULAR KONTROL EDİLMELİ” 
"Bu durumdan taşınmaz sahibinin çok geç haberdar olması daha doğrusu, tapu kütüğündeki kayıtlara güvenerek taşınmazı iktisap eden iyi niyetli 3. şahsa satış işleminin gerçekleşmesinden sonra haberdar olması sıkıntı doğurabilmektedir. Bu sebeple tapu kütüğünden kayıtlar düzenli kontrol edilmelidir!" 
Gayrimenkulün habersiz satışından sonra taşınmaz sahibinin açacağı tapu iptal davasını lehine sonuçlandırması; 3. kişi tapu malikinin iyi niyetli olmadığını kanıtlayabilmesine bağlı devletin sahte belgelerle yapılan tapu işlemleri nedeniyle sorumluluk altındadır.
 
NE YAPMAK GEREK? 
 
Bu tür sahtekârlıkların önüne geçmenin tek yolu; taşınmazın bulunduğu Tapu Müdürlüğü' ne giderek bir dilekçe vermenizdir. Dilekçenizde 'Adıma kayıtlı olan tüm taşınmazlarla ilgili olarak vermiş olduğum ve bundan böyle vereceğim her türlü vekaletnameler geçersiz olup kendim gelmeksizin hiç bir işlem yapılmamasını arz eder, bu dilekçemin Aziller Siciline işlenmesini talep ederim' şeklinde olmalıdır. Tapu Müdürlüğü, bu dilekçeyi Aziller Siciline Saat ve Dakika itibarıyla işlediğinde eğer ki; sizin adınıza bir vekaletname tanzim edilmiş ve o şahıs da oraya işlem için gelmişse, TAKBİS ortamında İŞLEM KİLİTLENİR. Eğer Tapu Müdürlüğü' nde doğrudan DUBLÖR kullanılmışsa onun da teşhis imkânları vardır.
Önümüzdeki sayıda daha detaylı bilgi vereceğim Kentsel Dönüşüm hakkında bazı bilgileri ve çalışma sistemimizi sizinle paylaşmak istiyorum.
31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun”a uygun “Arsa Payı Karşılığında inşaat Yapımı ve Satış Vaadi” olarak yenilenmesi için gerekli çalışmaları sizlerin isteği doğrultusunda gerçekleştirmek ve haklarınızı en iyi şekilde korumak için aracılık hizmeti vermekteyiz.
Bu zor ve uzun süreçte karşılaşılacak tüm teknik, hukuki, mali vb sorunları çözmek için her iki tarafın ortak menfaatleri doğrultusunda anlaşma sağlamaları için çalışacağız.
Bu çalışma için hem kat maliklerinin hem de inşaat firmasının görevlerini yerine getirmesi ile bir sonuca varılır. Bu çalışmalar ana başlıklar olarak aşağıda belirtilmiştir.
   Tüm Kat Maliklerinin Onayı ve Yönetim Kurulu Oluşması, Belediye İmar Durumu, İnşaat Firmalarından Ön Teklif, Toplam İnşaat Alanı ve  Maliyet Hesabı, Sözleşme ve Teknik Şartname, Tapu Tahkikat ve İşlemler.
Gayrimenkul hakkında tüm bilmek istedikleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımla
 
Tel:0 212 343 89 43                    Fax.0 212 343 89 39
info@remax-karun.com               www.remax-karun.com
 
Loran  Muratoğlu
Broker-İnş.Müh.
 
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.