SUÇLU KİM?

 İstanbul Amatör liglerin başlamasıyla beraber kulüpler arasındaki gerginlikleri de beraberinde getirmiş. Amatör’ün asıl amacının dışına çıkan olaylar sporseverleri hem tedirgin etmekte hem de ziyadesiyle üzmektedir.

     Bu rekabetin kökeni nereden geliyor diye düşündüğümüzde aslında bu süreç biraz karışık. Geçmişinde büyük başarılara imza atmış olan değerli kulüplerimiz bugün mücadele ettikleri ligleri hazmedemedikleri için bunun sancılarını çekiyorlar. Geçmişte yaşanılan büyük başarılar sanki gelecekte yaşanamayacakmış gibi yeni nesil taraftarlar kulüplerine sahip çıkmıyorlar. Fikstürü incelediğimizde yalnız süper amatör liglerde değil profesyonel ligte de oynamış olan Yeniköy, Hasköy, Selimiye, Beşyüzevler, Alibeyköy, Galata, Bakırköy, Taksimspor, Zeytinburnu, Anadoluhisarı, Çengelköy, Küçükköy Spor, Feriköy, Ayazağa ve Yıldırım Bosna.

     Taraftarlar arasında ki üstünlük aslında büyük keyif verecek rekabetleri yaşatacağına tam tersini yaşatıyor. Olaylara dikkat ettiğimizde geçmişte profesyonel ligleri yaşamış olan kulüplerimiz arasında çoğunlukla olaylar yaşanıyor. Bunun önlenmesi için yöneticilerin olaylardan sonra değil de olaylardan önce bir araya gelerek taraftarlar arasında dostluk bağını sağlamaları şarttır.  

   Burada Federasyon’un rolü ne olabilir diye düşündüğümüzde bence olayları daha çok hissetmesi gereken kuruluştur. Kulüplere verilen ceza sebebiyle uzak bir yere verilen müsabakalar var bunun yerine olay çıkabilEcek maçları geçmişte Karagümrük-Feriköy maçında olduğu gibi daha önceden güvenli bir statta oynatılsa futbol daha akıcı olur.

   Söylenildiğine göre olayın çıkma ihtimaline karşı taraflara ikazlar yapılıyor ama Feriköy-Kâzımkarabekir maçında çıkan olaylar herkesin malumu, neden her tarafı açık olan statta oynatılıyor? Daha güvenli bir statta oynatılsaydı Federasyon ne kaybederdi?  Tedbir alınsaydı ne zararı olabilirdi? Kazım Karabekir’in zaten taraftarı bir elin parmaklarını geçmiyor, Feriköy taraftarının ise her deplasmana gittiği bilinmekte, başka bir grup taraftarların atıştığı malum ve eğer bu maç o stattan alınıp daha uzağa ve ters istikamette bir yere verilseydi zannedersem kimse bir şey kaybetmez ve bugünde bu konuları konuşuyor olmazdık 

   Pazar günü Çengelköy –Yeniköy maçını izlemek için paşabahçe stadındaydım. Maçın ikinci yarısının henüz başlarında Beykoz taraftarları stada girdi ve bu olanlar Amatör Futbolun Patronlarının gözleri önünde oldu yani herkes şahit oldu. şimdi soruyorum sayın yetkililere suçlu kim? Çengelköy MÜ, Yeniköy mü, Beykoz mu? 

  Bunun yanında bizler suçlu aramaktan ziyade sosyal dayanışmalar ile taraftarları birbirlerine sevdirmeye çalışmak zorundayız, ne pahasına olursa olsun sporun bir aktivite bir eğlence olduğunu nesil olarak öğrenmeliyiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.