Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

Şişli esnafı dikkat.. Her an başınıza gelebilir..

Büfeler, kebapçılar, fast foodçular daha doğrusu ev ve iş yerlerine servis yapan tüm firmaları defalarca yazdım, tekrar yazıyorum. Çünkü dolandırıcılar pes etmiyorlar.
Dolandırıcının ilk işi gördüğü her hangi bir tabelanın üstünde yazılı firma adını kullanarak sipariş vermek olur. Nasıl mı?
Önce sipariş verebileceği büfenin ismini ve telefonunu bulur. Bu onlar için çocuk oyuncağı çünkü. Yerlere atılan bir sürü tanıtım broşürleri var. Telefonundan o büfeyi arar. Herhangi bir tabela üzerinde okuduğu firma ismini söyleyerek; falanca işyerinden arıyorum, dört ayran dört karışık tost istiyorum diyerek siparişini verir. Hemen arkasındanda 100 TL’nin üstünü de yollarsanız sevinirim der, kibarca..
Büfe yetkilisi konuştuğu kişiden adresi alır. Verilen adres ve firma tanıdık olduğundan,
derhal siparişler hazırlanır. Dolandırıcının istediği de buydu. Dolandırıcağı büfe oltaya takılmıştı. Verdiği adresteki tabelada ismi yazılan firmanın kapısında beklemeye koyulur. 10-15 dakkika sonra verilen siparişleri teslim etmek için gelen kuryeye seslenen dolandırıcımız falanca büfeden mi geliyorsun? Neden geciktin?
Arkadaşlarımla ben açlıktan öldük diyerek azarlar. Siparişi getiren gencin elindeki torbayı alır,
içinden 1 tost 1 ayranı çıkarır, geri kalanını da yukarıya götür ha bu arada 100 liranın üstünü
getirdin mi? diye sorar. Zaten genç arkadaşımızda firma yetkilisi sandığı sinirli ve öfkeli adamdan daha fazla zılgıt yemeden paranın üstünü verir. Parayı cebine koyan dolandırıcımız sen tostla ayranları yukarı çıkart bende sigara alıp geliyorum diyerek talimat verir. Büfeden siparişleri getiren arkadaşımızda geri kalan tost ve ayranları teslim etmek üzere yukarıya çıkar. Artık gerisini siz düşünün.. O gün bugündür siparişleri getiren kuryemiz onun gelmesini bekler durur. Firma yetkilileri bizim böyle bir siparişimiz yok demelerine rağmen, firma çalışanlarıyla büfeci arasında hoş olmayan tatsızlıklar yaşanırken, kötü niyetli malum kişimiz başka semtte başka firmalar adına sipariş vererek hem aç karnını doyurmakta hem de para üstünü alarak yaşamına devam etmekte..
Siz siz olun, verilen her siparişte para üstü almak isteyenleri iyici araştırıp teyit ettirin.
Gerekirse cep telefonundan değil firmaların normal iş telefonlarıyla görüşerek siparişleri gönderin. Ortada alın teriyle kazanılmış bir paranın yok oluşu var. Dikkatli olun benden söylemesi...
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.