Sarıgül’den haraç gibi makbuz

Sarıgül’den haraç gibi makbuz

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, belediye hizmetlerinin masraflarını esnaftan çıkarıyor. Esnaftan makbuz ya da sms aracılığıyla Ramazan çadırı ya da yol yapım çalışması bahane edilerek 1 ila 5 bin lira arasında değişen miktarlarda para isteniyor.

Maslak Oto Sanayi Sitesi esnafı, şu günlerde adlarına kesilmiş 5 bin liralık makbuzun şaşkınlığını yaşıyor. Belediyenin Ramazan ayında eski Ali Sami Yen Stadı’nın inşaat alanında Şişli Belediyesi tarafından açılan iftar çadırını gerekçe göstererek esnaftan yüksek miktarda para istemesi tepkiye neden oldu. Bölge esnafı, Maslak’ın Şişli’den ayrılıp Sarıyer’e bağlanma sürecinde Sarıgül’ün son kez esnaftan para toplamak istediğini belirterek, “Adeta bu ayrılık sebebiyle bizi cezalandırıyor. Bizim Ramazan çadırı ile ne ilgimiz var?” diyor.

Öte yandan Sarıgül, yol yapım çalışmaları için de sadece Maslak’tan değil, ilçenin dört bir yanındaki esnaftan cep telefonlarına mesaj atarak para istiyor.  “Bölgenizdeki yol yapım çalışması nedeniyle” şeklinde başlayan mesajlarda bin lira gibi yüksek meblağda para isteniyor. Daha ilginç olan ise bu mesajlarda, “Aralık ayı içinde itiraz etmediğiniz takdirde makbuz yollanacak” deniliyor. Elbette esnaf itiraz hakkını kullanmaya çekiniyor ve kendi bölgesinde yapılan, hatta bazen yapılmayan yol çalışmaları için para ödüyor. Maslak Oto Sanayi Sitesi esnafı, “Buraya yol bile yapılmadı, olmayan yol için para ödüyoruz” diyor.

 

Haberin detaylarını ve şikayete sebep olan makbuzları gazetemizin yeni sayısında bulacaksınız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.