Zümrüt

Zümrüt

Zümrüt

 

Zümrüt nedir? Sözlüklere göre; cam parlaklığında, yeşil renkte, saydam bir süs taşı. Çünkü onun parıldamaya ihtiyacı yoktur. Onu ustası, uzmanı bilir. Onu gören ve kullanan anlar.  Zümrüt bazı kültürlerde evlilik yıl dönümlerinin geleneksel hediyesidir. Aynı yastığa baş koymanın yıl dönümünde, beyler en sevgililerine zümrüt hediye ederler. Yeni bir cevher değildir. Zümrüt madenlerinin geçmişi milattan önce 1650 yılına kadar uzanır. Yaklaşık 3500 yıldır kadınların için vazgeçilmezdir zümrüt. Yüzyıllardır mücevher olarak kullanılmaktadır. Aşk taşı olarak bilinir.

Zümrüt ve Faydaları

Peki, nerelerde kullanılır bu aşk taşı zümrüt? Yüzüklerde, kolyelerde, küpelerde, gerdanlıklarda. Yüzükte kullanılınca ellere bir nişan olur, gözleri üzerinde toplar. Kolyede ve gerdanlıkta zümrüt boyun güzelliğine güzellik katar. Küpede ise saçların hemen altında ışıldar, parıldar.

Eğer aşıksanız, bu aşk taşı tam sevdiğinize göre. İster sevgililer gününde, isterseniz evlilik yıl dönümünüzde. İster doğu günü veya bir kutlama nedeniyle.. Aşkınızı, aşk taşı zümrüt ile taçlandırmalısınız.

Zümrüt sadece sizi güzelleştirmez. Başka ne işlere yarar anlatalım isterseniz… Başarısızlığa karşı başarı getirir. Sinir sistemini, kalp ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Epilepsi gibi hastalıklara iyi gelir. Hamile kadınların doğumunu kolaylaştırır. Kötü talihi ve sefaleti önlediğine inanılır. Manevi ilimlere vakıf olmaya yaradığı düşünülür. Negatif enerjiyi yok eder. Ve en önemlisi onu kendinize aşık eder. Zümrüt modelleri için https://www.lizaypirlanta.com/pirlanta-zumrut-kolye sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.