Yüzme Kursu

Yüzme Kursu

Olimpik yüzücü Hakan Kiper koordinatörlüğünde sürdürülen Galatasaray Yüzme Okulu kayıtları için http://galatasaraysporokullari.istanbul/yuzme-okulu-kursu/adresi üzerinden her türlü soruya cevap bulunabilir.

            Olimpik yüzücü Hakan Kiper koordinatörlüğünde sürdürülen Galatasaray Yüzme Okulu kayıtları için http://galatasaraysporokullari.istanbul/yuzme-okulu-kursu/adresi üzerinden her türlü soruya cevap bulunabilir. Yüzme seviye tespitinin ardından sınıflandırılacak olan öğrenciler, suya uyum çalışmaları kapsamında serbest ve sırt üstü teknikler kullanılarak temel becerilen kazanmaya başlar. İnce kas becerileri zaman içinde gelişecek olan katılımcılar, kısa zaman içinde doğru teknikleri kullanarak yüzmeye başlayabilirler.

 

Eğitim Sürecinde Neler Yaşanır?

 

            Yüzme eğitimlerinde sporcular için bir hedef belirlemesi yapılmaz. Aşamaların tamamlanması çocukların suya olan ilgisine, suda geçirdikleri zamanın verimliliğine ve öğrenme isteğine bağlı olarak değişiklik gösterir. İlerleme gösteren öğrencilere kurbağalama ve kelebek teknikleri hakkında ön bilgiler verilir. Bu sporu profesyonel olarak devam ettirmek isteyenler okul ya da kulüp takımlarına yönlendirilir.

 

Eğitim İçeriği ve Yaş Grupları Nasıl Yapılır?

 

            4-5/6-7/8-9/10-12 yaşlar için ayrı yapılan gruplarda farklı eğitim içerikleri planlanır. 4-5/6-7 yaş grubu için atlama tekniklerinde çivileme gösterilirken, 8-9 yaş için bir diz yerde balıklama ve 10-12 yaş için balıklama atlama teknikleri gösterilir. Her bir grup için özel olarak yapılan programlar kapsamında;

 

 - Nefes kontrolü

 - Serbest ayak vuruşu

 - Serbest yüzme

 - Kurbağalama ayak vuruşu gibi teknikler öğretilir.

 

Eğitim Sonunda Öğrenciler Hangi Kazanımlara Sahip Olur?

 

            Suda rahat ve güvenli bir şekilde hareket edecek olan sporcular, her şartta sudan kendi başlarına çıkabilmeyi öğrenirler. Yüzme teknik becerilerini geliştirecek olan çocuk ve gençler kendi yaş gruplarının bulunduğu ortamda sosyal çevrelerini genişletirler. Yüzme sporunun olumlu katkıları arasında sayılan ideal vücut yapısına küçük yaşlarda sahip olacak çocuklar çalışma disiplini kazanarak geleceğe daha güvenle bakabilirler. Her türlü bilgi ve haftalık program için http://galatasaraysporokullari.istanbul/yuzme-okulu-kursu/adresine bakarak gerekli bilgi alınabilir. Uzun vadede kilo kontrolü üzerinde de etkili bir spor olan yüzme zihinsel fonksiyonların gelişimine de pozitif katkı sağlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.