Yeni Sezon Yün Halı Modelleri Tüm Türkiye’de – İstanbul , Antalya , İzmir...

Yeni Sezon Yün Halı Modelleri Tüm Türkiye’de – İstanbul , Antalya , İzmir...

Yeni sezonun halı modellerini incelediniz mi? Tüm Türkiye’de ve özellikle megakentlerde kullanılan yeni sezonun tüm halı modellerini anlatıyoruz ve sizlere fotoğraflarıyla gösteriyoruz.

Yeni sezonun halı modellerini incelediniz mi? Tüm Türkiye’de ve özellikle megakentlerde kullanılan yeni sezonun tüm halı modellerini anlatıyoruz ve sizlere fotoğraflarıyla gösteriyoruz. İşte bu senenin trend halı modelleri hakkında bilgiler.

  • İstanbul Halı

İstanbul, Türkiye’nin en metropol kenti olması vesilesiyle halı modellerinde dünyanın merkezi konumundadır. Öyle ki dünyaca ünlü olan İran halıları dahi Avrupa ülkelerine İstanbul’dan ihraç edilmektedir. Eğer evinizi tamamiyle baştan donatmak ve en güzel şekilde misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız gerekli olan tüm halı modellerini İstanbul halıları arasında bulabilirsiniz. Bunun için odahalı üzerinde gezinmeniz yeterlidir. Çünkü İstanbul, Antalya ve İzmir merkezli bulunan şubelerimiz ile tüm Türkiye’ye hizmet vermeye devam ediyoruz.

Antalya çoğu zaman için halılarıyla ünlü olan bir şehir değildir. Fakat Antalya tamamiyle turistik bir şehir olmasından dolayı Antalya’lılar için halı son derece önemlidir. Özellikle yurt dışı misafirleri mutlaka Antalya’ya ziyarete geldiklerinde Antalya halılarına göz gezdirirler. Çünkü pek çok turist yurt dışına gittiğinde Antalya halılarından bahseder. Eğer sizde Antalya’da oturuyorsanız ve evinize halı ihtiyacınız varsa odahalı üzerinden bütün otellerin tercih ettiği en muhteşem motifli halıları alabilirsiniz. Tüm Türkiye’nin tercihi olarak son yıllarda satışlarda rekor kıran odahalı sizler için Antalya halı satmaya devam ediyor.

  • Yün Halı Fiyatları

Yün halı fiyatları pek çok insan için göz korkutucu şekilde yüksek sanılmaktadır. Oysa ki yün halılar sanıldığı kadar yüksek maliyetli değildir. Yün halıların fiyatları oldukça değişkendir. Yün halılar 100.000 TL’ye kadar varan rakamlara yükselmektedir. Fakat yün halılar için bu rakamlar oldukça nadirdir ve bu halıları alanlar sayılı zengin isimlerdir. Bunun yanı sıra eğer evini yün halı ile şık bir hale getirmek isteyenler var ise onlar için de yün halılar bulunmaktadır. Örneğin 200 TL’den başlayan yün halılar mevcuttur. Odahalı bünyesinde ise yün halı fiyatları 363 TL ile 440 TL arasında değişiklik göstermektedir.

  • Demirci Halı Modelleri

Demirci halı modelleri genellikle geleneksel mimari ile bire bir olarak örtüşmektedir. Örneğin pek çok demirci halı modelinde işlemeler dikdörtgen olarak kullanılır. Bundan dolayı demirci modeli olan halılar genellikle dikdörtgen şeklinde imal edilir. Kare olarak bulunmalarına çok az rastlanır. Demirci halı modellerinde dikdörtgen olarak bir çerçeve bulunur. Bu çerçevenin iç kısmında geleneksel Türk el sanatları ve işlemelerine uygun motifler dizayn edilir. Bu motifler çoğu zaman sarmaşık ile birbirine bağlanır ve matematiksel olarak şekiller bulunabilir. El işlemeleri oldukça pahalı olabilirken makine üretimi olan demirci halı modelleri daha uygun fiyatlıdır.

  • Yün Halı Modelleri

Yün halı modelleri pek çok şekilde bulunabilir. Yün halı modelleri çoğu zaman için farklı coğrafyalarda farklı özellikler gösterir. Marmara bölgesinde üretilen yün halı modellerinin motifleri farklı olabilirken Doğu Anadolu Bölgesinde üreilen yün halı modelleri çok daha farklı olabilmektedir. Bölgesel olarak yaşamların ve kültürlerin farklı olması buna en büyük sebeptir diyebiliriz. Halıların en büyük özelliği içerisinde üretimi yapılan coğrafyanın özelliğini taşımasıdır. Doğu bloku ülkelerinde daha çok geleneksel tarzda yün halı modelleri üretilir. Fakat Avrupa ve Batı ülkelerinde üretilen yün halı modelleri çoğunlukla daha moderndir. İşlemelerin tamamı yeni tarzdadır ve günümüze uyarlanmış olan sembol ve şekillerden oluşur. Bundan dolayı yün halı modellerini tercih ederken üretim yerine dikkat etmek çok önemlidir.

  • % 100 Yün Halı

Yün halı alırken insanların dikkat ettiği özelliklerden bir tanesi halının ne kadar oranda yün olduğudur. Çünkü pek çok firma satış yaptığı yün halıların %100 olmadığını müşterilerinden saklar. Saklanan bu gerçeğin farkına müşteri vardığı an ise satıcı ile olan irtibatını keserek bir daha alışveriş yapmaz. Öncelikle bir halının %100 yün halı olduğunu anlamak için fiyatına bakmak yeterlidir. %100 yün halı olan bir halı kesinlikle 200 TL veya 300 TL gibi rakamlara satılamaz. %100 olan yün halılar mutlaka en az 1.000 TL gibi rakamlara satılır çünkü bunun sebebi ise yünün oldukça zor elde edilen bir madde olmasıdır.

  • Demirci Yün Halı Fiyatları

Demirci yün halı fiyatları çoğu zaman için oldukça kabarık olarak bilinir. Çünkü hem demirci halının kendi fiyatı diğer halılara göre daha yüksektir hemde %100 yün halının kendi fiyatı oldukça yüksektir. Bu iki kıymetli değer birleştiğinde hem zerafet ve şıklık açısından mükemmel halılar ortaya çıkar hemde maliyet açısından diğer halılara göre biraz daha tuzlu sayılabilecek fiyatlar karşımıza çıkmış olurlar .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.