VDS Sunucu Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

VDS Sunucu Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnternetin büyülü dünyasında kaybolan kişilerin kapıları çok çeşitli araştırmalar sonucunda VDS sunucuya çıkabilir.

İnternetin büyülü dünyasında kaybolan kişilerin kapıları çok çeşitli araştırmalar sonucunda VDS sunucuya çıkabilir. Öncelikle herhangi bir site açmak isteyen ve bunu için Hosting kiralaması gereken, ya da Hosting dallarını inceleyen kişiler bu bilgileri edinmektedir. Özünde internetin en büyük nimetlerinden biri olan VDS sunucu VPS ve paylaşımlı hosting gibi diğer sunucularla karıştırılmamalıdır. Pek çok internet uzmanı bu sunucular arasında yaptığı kıyaslamalarda VDS sunucu sistemini diğerlerinden oldukça önde bulmaktadır.

VDS Sunucu Satın Alacaklar Dikkat Etmeli

VDS sunucu bir alan kiralama işidir. Gerçek zamanlı fiziksel sunucu üzerinde var olan birden fazla sanal sunucudan bir tanesidir. VDS sisteminde sanal sunucuların hiçbiri birbirinin kaynağını kullanamaz ve birbirinin alanına sızamaz. Bu bakımdan diğer sunuculardan çok daha etkilidir.

VDS, web programı geliştiren kişilerin ya da sitelerle veya web programı hakkında başka şeyler ile çalışan kişilerin verilerini saklamasına yarar. Veri saklamak demek yok etmek demek değildir, bulut üzerinde sadece o kişinin erişebileceği ya da diğer kullanıcılara açabileceği alanlar yaratması demektir.

VDS kullanan kişiler daha yüksek etkileşim çekebilirler. Aynı zamanda izolasyonu da sağladıkları için diğer sunucuların kullanıcılarından çok daha fazla fırsata sahip olurlar.

VDS satın al üzerinden sunucu satın alan kişilerin bu sunucuya ömür boyu sahip olacaklarını sanmalarıdır. Bu sunucular tahminen aylık olarak kiralanmaktadır. Bu nedenle her ay kiralama işlemi tekrar yapılmalıdır. Bu sayede de sürekli bir VDS sunucusuna sahip olmak mümkün olacaktır.

VDS Fiyatları Nasıl?

Böyle dört dörtlük anlatılan bir sistemin fiyatları da merak edilmektedir. VDS fiyatları normal diğer sunucu fiyatları gibidir. Aralarında fazlaca fiyat farkı yoktur. Bunun dışında da almak istenen hizmete göre fiyatları tavan ve taban aralığında değişebilmektedir. Kim ne kadar ekstra hizmetten faydalanmak isterse o oranda aylık bazda ödeme yapması gerekmektedir. Bunun dışında taban fiyatları pek de yüksek değil aksine hemen hemen diğer sunucular ile aynı gibidir. İnternet üzerinden VDS sunucuları kolaylıkla sitelerden satın alınabilir, diğer bir deyişle kiralanabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.