Vadeli Dolar Hesabı Ne Kadar Kazandırır

Vadeli Dolar Hesabı Ne Kadar Kazandırır

Halkımızın birikim veya yatırım amaçlı olarak en çok tercih ettiği araç altındır. Altından sonra tercih edilen yatırım aracı dövizdir. En çok tercih edilen döviz türleri ise dolar ve Euro’dur.

Halkımızın birikim veya yatırım amaçlı olarak en çok tercih ettiği araç altındır. Altından sonra tercih edilen yatırım aracı dövizdir. En çok tercih edilen döviz türleri ise dolar ve Euro’dur. Yatırımcının yüzünün her zaman güldüren döviz yatırımları, çalınma ve kaybolmaya karşı önlem olarak artık dövizlerini bankalara yatırmaktadır. İstanbul Money olarak Bu yazımızda da dolar vadeli hesap hakkında bilgi vereceğiz. Dolarda ki gelişmeleri yakından takip eden ve anlık alım-satım yapanlar daha çok vadesiz dolar hesabını tercih ederler. Vadesiz dolar hesabında vade süresi olmadığı için dilediği an dolar alım-satım yapılır. Ancak vadeli dolar hesapları farklıdır. Vadeli dolar hesapları, belli bir vade sonuna kadar kullanılmayan ve vade bitiminde banka tarafından faiz verilen bir hesap türüdür.


Vadeli dolar hesapları aylık, 3 aylık, 6 aylık ve 1 yıllık olarak açılmaktadır. Vade süresinin uzunluğuna göre faiz oranı artmaktadır. Dolara verilen faiz oranı Euro’ya göre mukayese edildiğinde bankalar daha fazla faiz uygulamaktadır. Vade süresi belirlenmiş ve günü başlamış olan vadeli dolar hesaplarında vade bitiminden önce dolarınızı alamazsınız. Alsanız bile bankanın vereceği faizden faydalanamazsınız. Vadeli dolar hesapları çoğunlukla düzenli gelir isteyen ve dolar piyasasının takip etmeyen yatırımcıların tercih ettiği bir hesap türüdür. Tavsiyemiz istanbulmoney.com Sigorta Mevduat Fon yasasına göre bankalarda ki vadeli hesaplara yatırımlar için 100.000 TL’ye kadar sigorta kapsamına alınmıştır.

 

Vadeli dolar hesapları için bu sigorta 100.000 TL’ye denk gelen dolar miktarı kadardır. Tüm vadeli hesaplarda olduğu gibi vadeli dolar hesaplarında da, vade süresi dolmuş ancak işlem yapılmamış vadeli hesaplar yine aynı vade ve faiz oranı ile yeniden başlar. Banka şubelerinden açılan vadeli hesaplarda, elde edilen faizin %15’i stopaj vergisi olarak devlete aktarılmaktadır. Ancak internet bankacılığı sisteminde açılan vadeli dolar hesaplarında stopaj vergisi kesilmemektedir. Son olarak http://istanbulmoney.com bankaların vadeli dolar hesaplarına vermiş oldukları faiz oranları değişiklik gösterdiğini bildirmektedir. Bu yüzden bankaların uygulamış oldukları faiz oranlarının incelenmesi yatırımcının yararına olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.