Üsküdar'da Fare İstilası !!!!

Üsküdar'da Fare İstilası !!!!

Fareler mevsimsel hayvanlar olmaktadır. Sonbahar aylarından ilk bahar aylarına kadar genellikle fareler evlerimize dadanmaktadırlar.

Fareler mevsimsel hayvanlar olmaktadır. Sonbahar aylarından ilk bahar aylarına kadar genellikle fareler evlerimize dadanmaktadırlar. Bunun sebebi ise fareler kış aylarında sokaklarda yiyecek bulamadıklarından veya yiyecek bulduklarında donmuş ıslanmış deforme olduğundan fareler beğenmeyip yememektedirler. Farelerin koku alma organları çok kuvvetli olduğundan her gıdaları tüketmemektedirler.

Farenin yiyeceği gıdalarda insan teni sinmemiş olucak ki fare yiyecek. İnsan teni sinmiş gıdaları beğenmeyip yememektedirler. Fareler on iki günde yaklaşık on dört ile on altı arasında yavru vermektedirler. Kış aylarında fareleri daha çok görürsünüz evlerinize yemek arayışına geçtikleri için girmektedirler. Fakat yaz aylarında dışarıda yiyecek çok fazla buldukları için ve hava sıcaklığı yüksek olduğundan evlerine girmeye tenezzül etmemektedirler ve dışarıda ki gıdalarla beslenmektedirler. Fareler çok aç kaldıkarında ve yiyecek hiç birşey bulamadıkları zaman anaç fare yani büyük doğurgan fare fındık fareyi yani küçük yavru fareyi yiyerek hayatlarını sürdürmeye devam etmektedirler. Böcek ilaçlama firmalarından mutlaka destek almanız gerekir.

Fare İle Mücadele Nasıl Olur ?

Fare ile mücadelede bireysel mücadele etmemeniz gerekmektedir. Sebebi ise fareler akıllı hayvanlar olduğundan evin kalabalık olduğunu titreşim algılar ve harekete geçmemektedir. Evlerinizde veya iş yelerinizde tesadüf fare gördüğünüzde bile öldürememektesiniz. Sebebi farelerin vücut yapılarında kemik olmadığından vurduğunuzda esner ve hızlıca kaçmaya devam eder. Bu yüzden fareler istedikleri alanlara girebilmektedirler. Anaç fare kuyruğunun geçebildiği her alandan rahatlıkla ve hızlıca geçer. Fındık fare ise burnunun geçtiği alanlardan çok rahat geçmektedirler.

Kesinlikle profosyonel haşere ilaçlama firmalarına başvurmanız gerekir. Fare ilaçlamasının tek yöntemi olmaktadır. Bu yöntem ise fare istasyonu dizilimi olmaktadır. Periyodik ilaçlama olduğunda evlerinizin tüm dış cephelerine etrafına fare istasyonu dizilmekte ve periyodik olarak her ay yemler tazelenmektedir. Faket tek seferliğine uygulama yapacaksınız eğer evlerinizin içerisine m2 sine göre istasyon dizlip içerisine iki farklı yem koyulmaktadır. Bunlardan birtanesi mum blok diğeri ise pasta olmaktadır. Bir tane fare yemi yaklaşık kırk beş fareye yetecektir. Mum blok daha çok fındık fare çok sevmektedir. Pastayı ise de anaç fare yani büyük fareler sevmektedir.

Fare İlaçlaması Yaptırırken Nelere Dikkat Etmem Gerekir ?

Haşere ilaçlama veya fare ilaçlaması için firmalara baş vurduğunuzda bir çok şeylere dikkat etmeniz gerekir. Mutlaka seçeceğiniz ilaçlama firması Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı ve kullandıkları ilaçların hepsi biosidal olması gerekir. Fare uygulama zor olup her ilaçlama firmaları yapamamaktadır. Bu nedenle işinde profosyonelleşmiş firmalardan destek almanız daha iyi olmaktadır.

Fare ile mücadelede kesinlikle geç kalınmaması gerekir. Uygulamaya gelen personel uygulamadan önce mutlaka iyi bir keşif yapıp açıklık alan var ise veya girme ihtimali olan alanları sizlere söylemesi gerekir ve daha sonra uygulama yapması gerekir. Uygulama yapmadan önce eldiven takması gerekmektedir ve kesinlikle eldivensiz ilaçlara dokunulmaması gerekir. Farelerin koku alma organları çok iyi olduğundan teninizin kokusu ilaca sinip ve fare o kokuyu fark ettiğinde yememektedir. En önemlisi ise yemlerin tamamı güncel ve taze olması gerekir. Fareler bayat yemleri ve yemler rafta iki üç ay bekletilmiş yemleri yüz fareden iki tanesi yememektedir. Bu tür ayrıntılara dikkat etmeniz gerekir.

Fare İlaçlamasından Sonra Dezenfektenin Yararları ?

Fareler fito gibi hastalıkları ve mikropları en önemlisi üzerlerinde haşereleri, bakterileri taşıdıklarından dolayı evlerimize ve mutfaklarımıza kadar bu tür haşereleri taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.