Uluslararası Gürültü Kongresi

Uluslararası Gürültü Kongresi

Uluslararası Gürültü Kontrol Kongresi 28-31 Ağustos’ta 45 ülkeden bin kişinin katılımı ile İstanbul’da yapılıyor

Uluslararası Gürültü Kontrol Kongresi 28-31 Ağustos’ta 45 ülkeden bin kişinin katılımı ile İstanbul’da yapılıyor. 36. inter-Noise 2007 Kongresi, Uluslararası Ses Kontrol Mühendisliği Enstitüsü (i-ince) ve Türk Akustik Derneği (TAKDER) işbirliği ile Lütfi Kırdar’da yapılacak.

 

İstanbul kongre pazarında talep görmeyle devam ediyor. Son üç yıldır onlarca uluslararası büyük kongreye ev sahipliği yapan İstanbul, bu kez 28-31 Ağustos’ta  Uluslararası Uluslararası Gürültü Kontrol Mühendisliği Kongresi (Inter-Noise 2007)’ye ev sahipliği yapacak.

 

İstanbul Harbiye’deki Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kongre kapsamında bir de konuyla ilgili bir fuar düzenleneceği bildirildi.

 

Dünyada gürültü sorununu yaşayan kentlerden biri olan İstanbul’un bu kongre için seçilmesinin önemli olduğunu belirten düzenleme komitesi yetkilileri, üç gün boyunca kongreye sunulacak bildirilerde büyük şerhlerin giderek büyüyen gürültü sorununa çözüm önerilerinin dile getirileceğini bildirdi.

 

Uluslararası Ses Kontrol Mühendisliği Enstitüsü (i-ince) ve Türk Akustik Derneği (TAKDER) işbirliği ile gerçekleştirilecek Kongrenin bu yıl 36. kez yapılacağı öğrenildi.

 

Inter-Noise 2007 Kongresi’nin temasının “Gürültü Kontrolünde Küresel Yaklaşımlar” olarak belirlendiği bildirildi.

 

Bu kapsamda kongrede; karayollarından eğlence merkezlerine, sanayiden otomotive, bina yalıtımından buzdolabı üretimine kadar geniş yelpazeyi kapsayan alanlarda gürültünün nasıl azaltılıp kontrol altına alınacağının tartışılacağı belirtiliyor.

 

Kongreye 45 ülkeden bini aşkın kişinin katılması bekleniyor.

 

Kongre kapsamındaki çalıştaylardan birinin konusunun ise  “Sessiz Güç-Kamu Baskısı” olarak belirlendiği bildirildi.

 

Inter-Noise 2007 Organizasyon Komitesi Başkanı İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Temel Belek, Türkiye’de Avrupa Birliği’nin ‘Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönergesi’nde öngördüğü biçimde yasal düzenleme çalışmalarının yürütüldüğünü anımsatarak, “Üniversitelerimizde akustik ve gürültü konusunda uzun süredir bilimsel çalışmalar yapılıyor. Bu noktada önemli olan gürültünün olumsuz etkilerinin yanı sıra, gürültü ile savaşım yöntemleri hakkında toplumsal bilinçlenmenin ve örgütlenmenin sağlanmasıdır. Inter-Noise 2007 Kongresi’nin toplumu ve tüm yetkilileri bu konularda bilinçlendirme çabalarına katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

 

Kongre ile ilgili ek bilgi için: www.internoise2007.org.tr / Türkiyeturizm.com




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.