Topbaş'tan, metro müjdesi

Topbaş'tan, metro müjdesi

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Beşiktaş-Kağıthane arasında hizmet verecek metro inşaatına başlayacaklarını söyledi.

Topbaş, "Bu projenin tamamlanmasıyla Kağıthane'den çıkan bir insan rahatlıkla Dolmabahçe'ye erişebilecek." dedi.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Kağıthane Has Bahçe'de "Kağıthane Merkez Parkı, Sadabat göl çevresi ve mesire alanı düzenlemesi, Kağıthane içme suyu arıtma tesisi ek ünitesi ve Kağıthane cirit, futbol ve güreş alanı düzenlemesi"nin toplu açılış törenine katıldı. Törene Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Adayları ile Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve İSKİ Genel Müdürü Mevlüt Ural katıldı.

Açılış töreninde söz alan Başkan Topbaş, Beşiktaş ile Kağıthane'yi birbirine bağlayacak metro hattının inşaatına başlayacaklarını belirterek, Kağıthane'den çıkan bir insanın rahatlıkla Dolmabahçe'ye erişebileceğini kaydetti. Kağıthane'ye metronun gelişini büyük bir hamle olarak nitelendiren Topbaş, "Silivriden çıkan bir insan, Beykoz'a, Sarıyer'e, İkitelli'ye Olimpiyat Stadı'na ulaşacak." diye konuştu.

Göreve geldikleri 3 yıl 3 aydan bu yana İstanbul'a yaptıkları 15 milyar YTL'lik yatırımla eğitim, ulaşım, alt yapı gibi pek çok soruna çözüm ürettiklerini belirten Topbaş, 365 gün 24 saat İstanbul ve İstanbullular için çalıştıklarını söyledi. İstanbul'un Türkiye'nin iktisadi başkenti olduğunu kaydeden Topbaş, "İstanbul, global kentler arasına giren, dünyanın önemli kararlarının alındığı bir şehir oldu." şeklinde konuştu.

Hazırladıkları ve tasarladıkları projelere bazı siyasilerin hayallerinin bile erişemeyeceğini savunan Topbaş, "Tarlada izi olanın ekinde yüzü olur" atasözünü hatırlatarak, "Kimi siyasiler nafile bir çabayla vatandaşların aklını çelmeye çalışıyor. Ancak, millet AK Parti'nin hizmetleriyle tarlada yüzü olduğunu biliyor." dedi.

Konuşmasında dünyanın ekolojik bir kıyametin içinde olduğuna dikkat çeken Topbaş, büyük kentlerin teknolojiyle iç içe olması nedeniyle çevre kirliliğinden daha fazla etkilendiğini ve bu yüzden herkesin etkin birer çevreci olmasını istedi. Başkan Topbaş'ın konuşmasının ardından yanına gelen bir vatandaş, "Bazı siyasilerin Reşitpaşa, Armutlu gibi bazı yerlerde 'yaşadığınız yerleri yıkıp sizi mağdur edecekler' " şeklinde propaganda yaptıklarını belirtmesi üzerine Topbaş, "Biz, kimsenin mülkiyet haklarına dokunmadan, garip gurebayı ağlatmadan hizmet edeceğiz. Herkes kendi yaşam alanında mağdur edilmeyecek." diye konuştu.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği tören, Başkan Topbaş'ın açılış kurdelesini milletvekili adayları ve Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'la kesmesinin ardından, ata sporu yağlı güreş ve cirit atmaya ilişkin gösterilerle sona erdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.