Şişli Belediyesi'ndeki kriminaller..

Gönen Orhan’a hiç dokunmuyorsun Hasan Abi deyip tepki koyanlar var.

Gönen Orhan’ı bölümler halinde yazacağım. Önce Gönen Orhan’ı tanıyalım.

İlim ve bilime olan saygımdan Gönen Orhan’ın ilim bilim işlerine hiç girmeyeceğim zira şu sıra kime dokunsak ya Üniversite unvanları ya da intihal yolsuzlukları ortaya çıkıyor.

O yüzden o alana hiç girip nefes tüketmeyeceğim. Ceren tanıtım organizasyonla Murat paşa belediyesinde Turunç masa, Kartal Belediyesinde Açık kapı, Efeler Belediyesi’nde başvuru masası, Şişli belediyesinde süreç yönetimi altında Komşu masa bir diğer adıyla namı diğer dalga geçtiğimiz Alooo Muammer hattı.

Yukarıda sözü edilen belediye başkanları Gönen Orhan’ın yakın arkadaşı Muammer Keskin de Gönen Orhan’ın yakın arkadaşı. Kuşadası Belediyesi’nin kapısından içeri giremeyen Gönen Orhan’a gelen bir politik vahiyle kapılar açılıyor ve değişik tarihlerde farklı isimlerle faaliyet yapan ve sahibi ortağı olduğu firmalara 2018-2020 tarihleri arasında Toplam 6 adet ihale veriliyor bu ihalelerin toplamı aşağı yukarı 3,5-4 trilyon ödeniyor. “Bu ihaleler ile ilgili bütün bilgiler arşivimde mevcuttur.”

Şişli belediyesi yolsuzluklarında sorulan soru nasıl oluyor da bütün ihaleleri Gönen Orhan alıyor? Kuşadası belediyesinde ki altı ihaleye tek bir firma katılıyor.

Yani ihalelere katılan ikinci bir firma yok. Burada en önemli soru tıpkı bu günler de Şişli Belediyesi’ndeki ihale yolsuzluklarında olduğu gibi İhale kuralları, rekabet kuralları, ihale süreleri doğru işletilmiş mi? Geçmişin yolsuzluk iddialarından bugün Şişli Belediyesi’ndeki İhale yolsuzlukları iddialarına ışık tutmak istiyorum.

Kuşadası Belediyesi’nde ayyuka çıkan yolsuzlukların kökeninde 1989 SHP dönemi yolsuzluklarının devamı niteliğindeydi. Bu yolsuzluğun neden yapıldığına dair trajı komik ifadeler basında yankılanmıştı. Gönen Orhan Kuşadası belediyesinden aldığı bu şaibeli ihalelerin karşılığı olan 3 milyon lirayı CHP parti meclisine girmek için kullanacağını yazılı medyadan okumuştuk.

Abi sen nasıl devrimci demokratsın SHP yolsuzlukları diyorsun soruları muhtemelen zihinlerde belirecektir. Hırsız Hırsızdır. Hırsızın sağcısı solcusu imanlısı imansızı olmaz hırsız hırsızdır.

O büyük İSKİ hırsızlığından sonra uzun bir dönem İstanbul’da ot bile büyümemişti. Hırsıza, namussuza ortak değil tepki koyarsanız daha saygın olursunuz.

Ben ne Muammer Keskin’e ne Gönen Orhan’a hırsız demiyorum. Bu iki insanın isimlerinin karıştığı her şeyin kriminal bir hale geldiğini söylüyorum. İddia edilen yolsuzlukların önemli bir bölümünün müfettiş raporları tamamlanmış kimileri de hala devam etmektedir.

Benim yazdıklarımı iyi anlamak kavramak için mutlaka bir önceki makaleme bakın. Cumhuriyet Halk partisini yukarıdan aşağıya işgal eden 10 Aralıkçıları yazmıştım. 10 Aralıktan yoldaş olan Muammer Keskin seçilmiş başkan Gönen Orhan ise belediyeyi yöneten gizli eş başkandır. 

Yazı dizimin ikinci bölümünde

Bu tür kriminal adamlar Cumhuriyet Halk partisine ve o partinin belediyelerine nasıl sirayet ediyorlar. İsmi daha önce yolsuzluk iddialarına karışmış olan bu insanlar Tekrar aynı usül ve yöntemlerle

Gönen Orhan’ın Şişli belediyesi ilişkilerini yazacağım.

Önceki ve Sonraki Yazılar