Rus Turisler: "Türkiye güvenli ülke"

Rus Turisler: "Türkiye güvenli ülke"

Rus bayan turistler, Akdeniz insanının güleryüzlüğü ve misafirperverliği ile dünyada tatil için en güvenli ülke olarak Türkiye'yi görüyor.

Rus bayan turistler, dünyada tatil yapmada en güvenir ülke olarak Türkiye'yi görüyor. Rus bayanların tatillerini Antalya'da geçirmede en önemli etken ise Akdeniz insanının güleryüzlüğü ve misafirperverliği.

Türkiye'yi tatil yapmada en güvenir seçen Rus bayanlar, tatillerini Antalya'da yapmaları için eşleri, kardeşleri, anne ve babalarına baskı yapıyor. Rus bayanlar Türk milletinin aile yapısını takdir ederken, misafirperverliğine hayran kalıyor.


Abdurrahman Büyükkeskin'in haberi...

 



Beş yıl önce tatilini Yunanistan ve İspanya'da yaptığını söyleyen Rus bayan diş hekimi Viktorya Volkonava, Türk milletini daha sempatik ve içten bulduğu için 3 yıldır tatilini Türkiye'de yaptığını söyledi. Moskovada'da diş hekimliği yaptığını ve babasının Rus, annesinin Kırgız olduğunu ifade eden Viktorya Volkonava, tek sıkıntılarının Antalya ve turistik ilçelerinde İngilizce ve Almanca bilenlerin sayısının fazla olmasına rağmen Rusça bilenlerin az olduğunu belirtti.

 

Viktorya Volkonava, "Ailemle birlikte üç yıldır tatilimizi Antalya'da yapıyoruz. Bana göre dünyada en güzel tatil yapılacak ülkenin Türkiye olduğunu düşünüyorum. Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde tatil yaparken kendimi Moskova'daki evimde gibi huzurda hissediyorum. Konuştuğum Türkler bana semaptik ve sıcakkanlı geldi. Manavgat'ta bir lokantada yemek yemiştim. Sonradan farkına vardım ve aceleyle çıktığım için para çantamı otelde unutmuştum. Yirmi beş YTL hesap tutmuştu. Dükkan sahibine para çantamı otelde unuttuğumu söyledim. O da bana önemli değil, başka zaman ödersiniz dedi. Ben de (Yarın Rusya'ya sabah erkenden gidecek olsam ne yapacaksınız?) deyince, (Gelecek yıl gelince ödersiniz) diye cevap verdi. Bu söz karşısında söylecek bir laf bulamadım." diye konuştu.

 



Moskova'da bir okulda İngilizce ve Almanca öğretmenliği yaptığını ve Antalya'ya bu yıl 3. kez tatile geldiğini ifade eden öğretmen Yulia İgorevna ise, üç yıldır 3 yaşındaki kızı ile Türkiye'de tatil yapmada en önemli faktörün Türk insanının insani olması olduğunu belirtti.

 

"DAĞ BAŞINDAKİ TÜRK AİLESİNİN İÇTEN VE SAMİMİ GÖRÜNTÜSÜ GÖZÜMÜN ÖNÜNDEN HİÇ GİTMİYOR"

 

Türk insanının özündeki yardımseverlik duygusuna tatili süresince birçok şahit olduğunu vurgulayan Yulia İgorevna, Türkiye her tatile gelişinde Türklerin örf, adet, anane ve göreklerine ait birçok konuda bilgi sahibi olduğunu aktardı. İgorevna, "Geçen yıl tatilimi Alanya'da geçirdim ve bu yıl ise Manavgat Titreyengöl'de yapıyorum. Alanya'da tatilde iken cip safari turuna katıldım. Safari turunda Alanya'dan 50 kilometre uzaklıkta bir dağ köyünde, bir aile bize öğle yemediği yedirdi. Safari turunda bulunan 10 Rus aileden bir para almadı. Evin yaşlı beyaz sakallı dedesi bizim hangi milletten olduğumuzu bilmediği halde kendi dilince bizim çocuklarımızı severek, değişik hediyeler verdi. Yemek yedikten sonra bizim yolda yememiz için bağında kestiği üzümleri getirdi. Bu dağ başındaki Türk ailesinin bu içten ve samimi görüntüsü gözümün önünden hiç gitmiyor." dedi.

 

Moskova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Yulya Aleksandırovna ile Rusya Akademi Üniversite öğrencisi Katya Bogatyava da tatil için Türkiye'ye ilk defa gelmiş. Ailesi ve arkadaşları ile tatilini Side beldesinde geçiren Yulya Aleksandırova ve Katya Bogatyava, Side'nin tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalmış. Kendisi için Antalya'da tatil yapmanın Moskova Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okumak kadar önemli olduğunu ifade eden Yulya Aleksandırovna, Türklerin nazik ve kibar millet olarak tanımladı. Yulya Aleksandırovna, "Bu yıl 10 günlük tatilimizi Manavgat'ta yapıyoruz. Antalya'yı ve insanları yardımsever ve bir adres sorduğumuzda yardımcı oluyor. Pazarda alış veriş yaparken satıcılar çok ısrarcı. Ruslar yapı itibari ile bir konuda ısrar edilmesini sevmiyor. Bunun dışında her şey güzel." diye konuştu.

 

Antalya'da 3. kez tatil yaptığını ifade eden Rus hemşire Helga Ahtomova da, babasının Rus, annesinin Tatar asıllı olduğunu bildirdi. Annesinin Tatar asıllı olmasından ötürü Türklere karşı özel sempatisinin olduğunu anlatan Rus hemşire, Side'de kızı Lilia ile birlikte Leningrad'taki evlerinde gibi huzur içinde olduklarını kaydetti.


TÜRKİYETURİZM.COM



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.