Replika ve Sahte (Fake) Ayakka-bıları Ayırt Etme

Replika ve Sahte (Fake) Ayakka-bıları Ayırt Etme

Replika ürünler bir markanın modellerinin çoğu zaman orijinalinden ayırt edilemeyecek kadar benzeri olarak üretilmiş ürünlerdir.

Replika ürünler bir markanın modellerinin çoğu zaman orijinalinden ayırt edilemeyecek kadar benzeri olarak üretilmiş ürünlerdir. Sahte ürün ise replikadan çok daha düşük kalitede üretilmiş, bir bakışta orijinalinden ayırt edilebilen kopya ürünlerdir.

 

Bir markanın orijinalini almaktansa imitasyon olanının kullanılmasının en büyük sebebi, yüksek ve abartılı satış fiyatları oluyor. Replika ayakkabılar da alınabilir, fakat çok düşük olmayan fiyatlar ile satışa çıkıyorlar. Sahte ayakkabılar ise çok daha düşük fiyatlara satılan ürünlerdir.

 

Online alışveriş yaparken ise özellikle replika ayakkabılar, orijinal ayakkabı kullanmak isteyen kişileri biraz düşündürüyor. Çünkü fotoğraflardan bir ürünün replika ya da orijinal olduğunu anlamak zor oluyor.

 

Düşük Fiyatlara Dikkat

 

Normalde çok pahalı olan bir ayakkabı almak istiyorsunuz fakat internette bu fiyattan daha aşağıda bir fiyatta buldunuz. Almadan önce dikkat edin! Fiyatının düşük olamasının nedeni replika bir ayakkabı olması ya da en kötü ihtimalle sahte bir ayakkabı olmasıdır.Replika ayakkabı alınabilir durumda olabilir ama sahte ayakkabı orjinalinin görüntüsünden çok farklı olabilir bu yüzden almadan önce iki kere düşünün.

 

Spor Modellerde Zor Ayırt Ediliyorlar

 

Orijinal ile replika ayakkabılarda spor ayakkabıların daha aldatıcıdır. Dikkat edebileceğiniz püf noktalar var. Her Nike ve ya Adidas spor ayakkabı, aynı model ve aynı ayak numarasına sahip olsa bile olsa farklı seri numaraya sahiptirler. Ancak replika ayakkabılar söz konusu olduğunda bu seri numaraların aynı olduğunu görüyoruz. 

 

Replika ayakkabılar ile orijinallerini ayırt etmenin bir diğer püf noktası ise dikişlerini dikkatli bir şekilde kontrol etmek. Çünkü orijinal ayakkabıların dikişleri daha düzgün ve sağlam oluyor.

 

Replika ayakkabıları ayırt etmenin bir diğer yolu ise kutularıdır. Bu kutuların markanın kalitesini yansıtacak kadar kaliteli olmalıdır. Orijinal kutuların firma adı, net ve keskin bir şekilde basılmış logo, boy ve fiyat bilgilerini barındırması gerekiyor.

 

Replika ile sahte ayakkabının farklarını ve satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattık. Alternatif bir yol olarak ikinci el ayakkabıyıda değerlendirebilirsiniz. Az kullanılmış orjinal ayakkabılar uygun fiyatlara satılmaktadır.

 

Online alışveriş yapmak istediğinizde satıcıdan ayakkabının detaylı fotoğrafını çekerek göndermesini talep edebilirsiniz. Bu, orijinal olmayan bir ayakkabı ile karşı karşıya kalma riskinizi neredeyse sıfıra indirecektir. Tabi satıcının ne kadar dürüst davrandığıda önemli. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.