EAC Belgesi ve Gost R Belgesi

EAC Belgesi ve Gost R Belgesi

EAC Belgesi ve Gost R Belgesi

Eac BelgesiEAC Belgesi; Gümrük Birliğine üye olan ülkelere yani Rusya Federasyonu, Kazakistan ve Belarus, Kırgızistan, Ermenistan’a yapılacak ihracatlar da geçerli olan zorunlu bir belgedir. Eski adı Gost R Belgesi olan bu belge 15 Şubat 2013 tarihinden itibaren EAC Belgesi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Rusya, Kazakistan ve Beyaz Rusya, Kırgızistan, Ermenistan’a ihracat yapılacak malların  Gümrük Birliğince oluşturulan yasa ve Teknik yönetmeliklere uygun olduğunu ispatlayan bir belgelendir.

Eac Sertifikasını belli sayıda bir ürün ve çeşidine bağlı olarak tek veya birkaç belge olarak çıkartılmaktadır. Ülkeye yapılacak ihracata bağlı olarak tek seferlik ya da 1, 3,4 ve 5 yıllık seri üretim bazında alınabilmektedir.

Eac Sertifikası vermeye yetkili olan kuruluşlar ve laboratuvarlar Gümrük Birliği genel akreditasyonu bağlı yetkilendirilmiştir.

EAC Belgesi'nin Önemi

Son zamanlarda Rusya Federasyonuyla ülkemiz de yaşanan olumsuz siyasi sebeplerden dolayı durma noktasına gelen ihracat, ülke yetkililerinin ılımlı davranışları sayesinde tekrardan canlanmaya başlamıştır. İhracat yapmayı düşünen firmalar bu belgeyi temin etme araştırmasına girmişlerdir.

Eac Sertifikası için yapacağınız ödemeler %50 sini devlet teşviki olarak geri alabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.