Pvp Serverlerin Ülkemize Girişi

Pvp Serverlerin Ülkemize Girişi

Metin2 oyununun mazisi baya eski olsa da günümüzde ismini duymayan kalmamıştır.

Metin2 oyununun mazisi baya eski olsa da günümüzde ismini duymayan kalmamıştır. Metin2 pvp serverleri ile ülke olarak tanışmamız da oyunun mazisi kadar olmasa da 10 yıllık bir geçmişe uzanır. O tarihlerden günümüze Metin2 pvp serverlerinde ciddi bir gelişme görüldüğü de söylenebilir. Kullanıcılara farklı alternatifler sunmayı vaat eden kişiselleştirme özelliği de bu gelişmenin temelini oluşturuyor.

Serverlerin Yaygınlaştığı Yıllar

Metin2 pvp serverleri, Metin2 Türkiye serverlerinden sonra ülkemize ulaşmıştır. Giriş yapmasıyla beraber de büyük bir ilgi görmüş; kullanıcılar kişisel tasarımlarını gerçekleştirmek için pvp serverlerden faydalanmıştır. Pvp serverler ülkemizde aşağı yukarı 2008 yılından sonra yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Günümüzde ise ciddi anlamda bir basamak atlamış ve oyun c++ ile kodlanmış olmasına rağmen yeni çıkan daha pratik dil programlarıyla düzenlenebilmiş hale gelmiştir. Böylece oyundaki hatalar daha hızlı düzeltilebilmekte ve kullanıcılara kesintisiz bir keyif sunulmaktadır.

Metin2 Serverleri Nedir?

Metin2 için kullanılan pvp serverin asıl olarak anlamı Public Private Server anlamındadır.  Ancak geniş kullanım alanına sahip pvp serverler zaman içinde Player vs Player olarak da tanımlanmaya başlanmıştır. Bu pvp serverler, oyunun kişiselleştirilmesi için muhteşem bir araçtır. Oyun bir program diliyle yazılmış olsa da bu server sayesinde dizayn edilebilir hale gelmiştir. Örnek olarak oyunun başlangıç seviyesi ve üst seviyesi serverler sayesinde belirlenebilmektedir. Aynı serverler için editli ve editsiz olmak üzere iki ayrı kavram da oluşmuştur. Kullanıcıların yorumlarına göre editli pvp serverler oyunun zevkini azaltmaktadır. Editli serverlerde oyunun bazı özelliklerini barındıran itemler kullanıcılara sunulmaktadır. Elbette bu haliyle oynamayı sevenlerin sayısı da azımsanmamalıdır.

Hangi Serveri Tercih Edeceğinize Karar Vermek

Kişisellik söz konusu olduğundan pvp serverler sayısında da ciddi bir fazlalık mevzu bahistir. Bu nedenle oyuncular hangi sunucuda oyunu oynayacağına karar vermekte güçlük çekmektedir. Kötü bir server, oyundan keyif almamanıza neden olmakla kalmaz; bütün çabanızın bir anda yok olmasına da neden olabilir. İşte bu nedenle pvp serveri seçerken mutlaka uzman bir site bulmalısınız. Bu noktada en büyük yardımcınız http://www.pvpserverler.org olacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.