Patent ve Marka Tescili İşlemleri

Patent ve Marka Tescili İşlemleri

Marka tescili  ne işe yarar açıklamasını yapmadan önce marka ne demektir onu  açıklamakta fayda bulunmaktadır.

Marka tescili  ne işe yarar açıklamasını yapmadan önce marka ne demektir onu  açıklamakta fayda bulunmaktadır. Marka; ayırt edici özellikleri taşıyan ve firmanın  kurumsal imajını diğer kurum ve kuruluşlara karşı açık bir biçimde ifade eden  her türlü işaret Marka olarak nitelendirilir. Marka, firmaların ticari ünvanlarıdır gibi yanlış bir algı bulunmaktadır. Firmaların ticari ünvanları firmaların markası değildir.

Marka tescili Nasıl Yapılır?

Marka tescil  başvurusu  yetkili marka temsilcileri  aracılığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılmaktadır. Tek yetkili kurum  Türk Patent ve Marka Kurumu’dur.  Marka tescil işlemi yaklaşık olarak 10-12 ay süren bir süreçtir. Marka tescilinin yani marka ismi ve marka örneği tescilden sonra geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Bu bakımdan marka tescil işleminin profesyonel bir marka vekili tarafından yapılması faydalı olacaktır.

Marka  tescilinde ilk yapılması gereken işlem markanın tescile uygun  olup olmadığını belirleyen marka araştırma işlemidir. Marka araştırma, markanın marka değerinin soruşturulması anlamına gelir. Marka araştırma için  www.caddepatent.com.tr adresini ziyaret ederek  marka ön araştırma hizmeti için ilgili formumuzu doldurarak firmamıza ulaşmanız yeterli olacaktır.

Cadde patent firması ile marka tescil aşamaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Marka araştırmasının yapılması. Araştırma sonucu olumlu ise marka tescil başvurusu yapılır. Uygun değilse marka danışmanlarımız tarafından size alternatif isim önerileri sunulacaktır.
  • Marka tescil başvurusu yapıldıktan sonra yayın süresine geçilir. Yayın süresi resmi olarak 3 ay sürer. Bu süre bütün markalar için geçerli olan resmi bir süredir.Marka “marka tescil bülteninde” yayınlandıktan sonra başlar.Koruma süresi ; marka tescili için Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan başvuru günü ve saati ile başlamaktadır.Yayın süresi ise değerlendirme sonrasında yayınlanan “marka tescil bülteni”nde yayınlanmasıyla başlar. 3 aylık sürenin dolması ile birlikte markanız tescil belgesi almaya hak kazanmıştır.Eğer itiraz gelirse kurum tarafından ilgili itirazı değerlendirilir ve benzerlik yoksa olumlu karar verilir.  Yayın süresinden sonra marka tescil belgesi  almaya hak kazanılır.

Marka tescil fiyatları markanın sınıfına göre değişir. Marka tescil fiyatları için www.caddepatent.com.tr adresine ulaşarak detaylı bilgi edinebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.