Nilüfer Çamur'un Kariyer Hayatı

Nilüfer Çamur'un Kariyer Hayatı

İstanbul Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon bölümünden mezun olan Nilüfer Çamur Giritlioğlu, 1974 yılının Ocak ayında dünyaya gelmiştir.

            İstanbul Üniversitesi’nde Radyo ve Televizyon bölümünden mezun olan Nilüfer Çamur Giritlioğlu, 1974 yılının Ocak ayında dünyaya gelmiştir. Çok sayıda film ve dizi projesinde yer alan ve oldukça başarılı bir sanat yönetmeni olan Çamur aynı zamanda kuratör, moda tasarımı ve kostüm tasarımı dalları ile de yakından ilgilenmektedir. Özellikle tarihi ve dönemsel olarak çekilen dizilerin atmosferinin oluşturulmasını sağlayan Çamur, ününe muhteşem yüzyıl sanat yönetmeni olarak çalıştığı dönemde kavuşmuştur. Kariyer hayatına 1994 yılında ilk adımı atan Nilüfer Çamur sonrasında birçok dalda da ödüle layık görülmüştür.

 

 Nilüfer Çamur’un Görev Aldığı Dizi ve Filmler

 

            Nilüfer Çamur adını en fazla muhteşem yüzyıl sanat yönetmenliği ile duyursa da mezuniyeti ile beraber sayısız yapımda sorumluluk almıştır. 1994 ile 2018 yılları arasında oldukça aktif olan Çamur’un sanat yönetmenliği yaptığı diziler arasında; Kara Melek, Yılan Hikayesi, Zalim, Esir Kalpler, Asi, Kül ve Ateş, Çalıkuşu yer almaktadır. Yönetmenin filmleri de Güz Sancısı, Kıskanmak, Unutursam Fısılda ve Yemekteydim Karar Verdim olarak sıralanabilir.

 Film ve dizi konularına uygun olarak dış mekan tasarımında bulunan ve karakterleri bu atmosfer ile bütünleştiren Nilüfer Çamur’un tek başına sanat yönetmenliğini üstlendiği ilk yapım ise Hatırla Sevgili adlı televizyon dizisidir. Çok sayıda projede bulunan yetenekli yönetmenin ismi asıl muhteşem yüzyıl sanat yönetmeni görevinden sonra duyulmaya başlamıştır. Nilüfer Çamur şimdilerde bir taraftan Gülperi adlı bir televizyon dizisinde oyunculuğunu sergilerken diğer taraftan da Bir Zamanlar Çukurova adlı televizyon dizisinin sanat yönetmenliğini yapmaktadır.

 

 Nilüfer Çamur’un Ödül Geçmişi

 

            Nilüfer Çamur, sanat yönetmenliği kategorisinde, 2011 ve 2012 yıllarında düzenlenen 2. Ve 3. Antalya Film Ödül Töreni bünyesinde, muhteşem yüzyıl sanat yönetmeni olarak üst üste birincilik alarak en iyi yönetmen seçilmiştir. Ödülleri bununla sınırlı kalmayan Çamur’un ilk ödülü 2010 senesinde Altın Koza Film Festivali bünyesinde Kıskanmak adlı filme verilen en iyi sanat yönetmeni ödülüdür. Nilüfer Çamur’un ödülleri sadece sanat yönetmeni kategorisinde değildir. Ünlü yönetmen, en son 2015 yılında katıldığı Tüm Tasarım adı altında bir yarışmada da en iyi tasarımcı ödülünün sahibi olmuştur.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.