Muammer Keskin, Şişli'yi Şişlililerle yönetecekti!

Muammer Keskin, belediye başkan adayı iken, ‘Şişli’yi Şişlililerle birlikte yönetme’ sözü vermişti.

KESKİN’İN ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN ÖNCESİ İLE SONRASI ÇOK FARKLI

Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanı olmadan önce çok farklı biriyken, başkan olduktan sonra ise bambaşka biri oldu. Keskin’in bu tezatlıkları belediye başkanı olduktan bugüne kadar daha da artarak devam etti. Bu gidişle yarınlardaki farklılıkları düşünemiyorum bile.

Muammer Keskin’in başkan olmadan önceki konuşmalarına, yaptığı açıklamalarına ve verdiği sözler ile başkan olduktan sonraki yaptıkları uygulamalarına bakıldığında ne kadar birbirine zıt olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

“ŞİŞLİ’Yİ BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Muammer Keskin’in Şişli Belediye Başkanı olmadan önce, her yerde ve sürekli olarak ‘Şişli’yi birlikte yöneteceğiz!’ ve ‘Şişli’yi Şişlililerle yöneteceğiz’ sloganını kullanıyordu.

Muammer Keskin, Şişli’nin tüm mahallelerinde mahalle meclisleri kurarak, mahallelere yapılacak hizmetleri mahalle meclislerinin belirleyeceğini söylemişti.

Keskin, başkan olduktan sonra artık ‘Şişli’yi birlikte yöneteceğiz’ ve ‘Şişli’yi Şişlililer yönetecek’ sloganı ve taahhüdü artık uygulamayı bırakın sözü dahi edilmez oldu.

Keskin’in verdiği sözleri tutmayı bırakın, kullandığı bu sözleri ve sloganları hatırlatacak kim varsa görmek dahi istemez oldu. Keskin başkan olur olmaz, ilk yaptığı iş Teşvikiye Mahalle Meclisi ile ters düşmek oldu.  

KESKİN, ŞİŞLİ’Yİ KENDİ SEÇTİĞİ BÜROKRATLARLA BİLE YÖNETMİYOR

Muammer Keskin’in Şişlililere verdiği ‘Şişli’yi birlikte yöneteceğiz’ sözü ve taahhüdünü bir kenara bırakın, Şişli’yi kendi seçtiği başkan yardımcıları ve müdürlerle dahi yönetmez hale geldi.   

Keskin’in bu tezatlıklarına en iyi örneklerden biri de Teşvikiye Sakinleri ile yaptığı toplantıda yaşananlar oldu.   

Teşvikiye Sakinleri, TOKİ ve DAP Yapı’nı, Nişantaşı’ndaki deprem toplanma ve yeşil alanlarına inşaat yapılmasını istemiyor. Şişli Belediyesi’nin de bu inşaat için verdiği ruhsatı iptal etmesini istiyorlar.

Her şeyden önce de başkan olmadan önce yanlarında oldukları ve destek verdikleri Muammer Keskin’in bugün yaşadıkları bu sıkıntılı günlerinde yanlarında olmasını ve mücadelelerine de destek vermesini istiyor.

KESKİN, BAŞKAN OLMADAN ÖNCE YEŞİL ALAN İÇİN EYLEMLERE KATILIYORDU

Muammer Keskin, belediye başkanı olmadan önce, Şişli’yi talan etmişler, yeşil alan bırakmamışlar diye her konuşmasında, Şişli’nin ranta kurban edildiğini dile getiriyordu. Tüm gösterilerde de en ön saflarda yer alıyordu.

Keskin, belediye başkanı olduktan sonra ise, yeşil alana inşaat ruhsatı vermesi ve bunu da birtakım gerekçelere dayandırarak kendini haklı göstermesi yaşanan tezatlıklar için en canlı örnek oldu.    

DAP YAPI YIKIM YAPARKEN NİŞANTAŞI TOZDAN GEÇİLMEMİŞTİ

DAP Yapı, öyle bir yıkım yaptı ki, Nişantaşı toza dumana karışmıştı. Nişantaşı halkının onca ikazına, uyarısına ve şikâyetine rağmen Şişli Belediyesi’nden gelen hiçbir yetkili olmamıştı.

Düne kadar Muammer Keskin için yürüyen Nişantaşı halkı, bu inşaatın yapılmaması ve ruhsatın iptal edilmesi için yürüyüşler yapmaya başladı. Teşvikiye Sakinleri, günlerce imza kampanyaları düzenledi. Yaşanan onca olaylara rağmen, Muammer Keskin Teşvikiye Sakinleri’nin yanlarında olmadı.

Teşvikiye Sakinleri’nin tüm mücadelelerine rağmen, seslerine kulak vermeyen Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Teşvikiye Sakinleri ile buluşmaya karar verdi. Daha doğrusu buluşmak zorunda kaldı.  

KESKİN, İMAMOĞLU NİŞANTAŞI’NA GELECEĞİ İÇİN TOPLANTI YAPTI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Eylül Ayı’nın 15 ‘inde Abdi İpekçi Caddesi’ndeki meydan açılışına katılacağı için, Muammer Keskin Teşvikiye Sakinleri ile toplantı yapmak zorunda kaldı.

Hiçbir çözümün çıkmadığı toplantıdan da anlaşıldığı üzere Keskin’in Teşvikiye Sakinleri’nin gazını alarak, Ekrem İmamoğlu’nun Nişantaşı’na geldiğinde bir sıkıntı ile karşılaşılmaması için yapıldığı ortaya çıkmış oldu.

KESKİN: “SAĞLIK HARİCİNDE TÜM PROBLEMLERİ ÇÖZERİZ”

Keskin, Teşvikiye Sakinleri ile yaptığı konuşmasının başında, ‘Bizim için en önemli olan sağlıktır. Biz diğer tüm sorunlarımızı çözebiliriz’ dedi.

Bu vesileyle, sürekli yaptığı gibi, siz rahat olun, bizim çözemeyeceğimiz bir problem olamaz algısı vererek, izleyicilere yapay bir güven vermiş oldu. Daha açıkçası izleyicinin ufakta olsa başlangıçta gazını almakla konuşmasına başlamış oldu.

TOPLANTI SONUNDA ÇÖZÜLEN HİÇBİR PROBLEM OLMADI

Keskin’in konuşmasına başlarken, sağlık haricinde çözemeyeceğimiz hiçbir sorun olamaz deyip, toplantının sonunda da çözülmüş tek bir problem olmadı.

Şişli’nin bir belediye başkanı olarak Muammer Keskin, Teşvikiye Sakinleri ile neden toplantı yaptı? Teşvikiye Sakinleri o toplantıya neden gitti? Yapılan bu toplantı sonunda vatandaşın hangi istekleri kabul gördü? Bir çözüm olmayacaktı onca hazırlık neden yapıldı? Bu toplantı sadece bir açıklama yapmak için ise, bunca zaman neden bir açıklama yapılmadı?

KESKİN’İN VERDİĞİ CEVAPLAR DAHİ ÇELİŞKİLİYDİ

Muammer Keskin, ‘Ben Teşvikiye Sakinleri’nin yanındayım’ dedi. Ama yaşanan onca sıkıntılarda hiçbir zaman yanlarında olmadı. ‘Sizi anlıyorum, haklısınız’ dedi. Ama, Keskin’in anladığı ve haklı gördüğü sorunlarına bulduğu bir çözüm de olmadı.

Keskin, Teşvikiye Sakinleri’nin sorduğu soruların önemli bir kısmına tatmin edici cevaplar veremezken, bazılarına ise cevap dahi vermedi. Daha doğrusu veremedi. Verdiği cevaplarda birbiri ile çelişen cevaplar oldu.

KESKİN: “SİZE SORMADAN PROJE YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİM”

İnşaat ruhsatını verirken en yakınları, belediye bürokratları başta olmak üzere, Teşvikiye Sakinleri’ne de sormayan Keskin, DAP Yapı’nın yapacağı inşaat alanının nasıl bir yer olması gerektiğini Teşvikiye Sakinleri’ne soracağını söylemesi de bir başka çelişki oldu.

Buna en iyi örnekte Teşvikiye sakinin sorduğu soru olacak.

VATANDAŞ: “BAŞKAN RUHSAT VERMEDEN ÖNCE NEDEN SORMADINIZ?”

Keskin’in bu konuşmasından sonra söz alan bir vatandaş sordu; Sayın Başkan, siz belediye başkanı olmadan önce, tam da şu an bulunduğunuz yerden, bize sormadan ve bizim isteğimiz olmadan hiçbir projeye asla imza atmayacağınızı söylemiştiniz.

TEŞVİKİYE SAKİNİ KESKİN’E, “ARTIK SİZE GÜVENMİYORUZ” DEDİ

Teşvikiye sakini, ‘Biz sizin ak saçınıza, yaşınıza ve size bakarak artık Şişli’nin kaderi değişecek diye inanmıştık. Ama siz bize sormadan, bizim deprem toplanma ve yeşil alanımıza inşaat yapılması için ruhsat verdiniz. Artık size güvenmiyoruz’ diyerek Keskin’e tepki koydu.

KESKİN: “BEN VERMESEYDİM, BAKANLIK VERECEKTİ”

Keskin, ‘Ben inşaat ruhsatını vermemiş olsaydım, Çevre ve Şehircilik bakanlığı verecekti. Ben bu ruhsatı vererek, size yeşil alan ve deprem toplanma alanı kazandırdım. DAP Yapı, kanunen bir yeşil alan bırakacaktı, ama siz bundan faydalanamayacaktınız’ dedi.

DAP YAPI İLE İŞİM YOK DİYEN KESKİN,

PROJELERİ İSE DAP YAPI’NIN YAPACAĞINI AÇIKLADI

Keskin, ilk başlangıçta DAP Yapı’nın kendisinin muhatabı ve uzaktan yakından bir alakası olmadığını söylemişti. Keskin’in konuşması ilerledikçe, Teşvikiye Sakinleri’ne vaat ettiği birtakım projeleri, DAP Yapı’ya yaptıracağını açıkladı.

Firma ile hiçbir ilişkim ve bağlantım yok diyen Keskin, ‘Ben pazarlık yapmasaydım, yeşil alanı siz kullanamayacaktınız’ dedi.

Keskin’in aynı toplantıda birbirinden çelişkili ve farklı açıklamalar yaptı. Keskin’in yaptığı bu açıklamada, konuştuğu ile yaptığının farklı olduğunun bir başka göstergesi oldu.

KESKİN, ANLAŞTIK DEDİĞİ PROJEYLE İLGİLİ

BİR SÖZLEŞME YAPMADIĞI ORTAYA ÇIKTI

Keskin, sunum yaparken, ‘Ben imza atmadan önce pazarlık yaptım ve bir anlaşma yaptım’ diyerek yapılan projeyi bir müjde olarak anlatmıştı.

Teşvikiye Sakinleri’nin sorduğu bir soru üzerine Keskin’in henüz yaptığı bir sözleşme ve protokolün olmadığı ortaya çıktı. Keskin, ‘Eğer konuşmamıza ve anlaşmamıza uymazlar ise bizde gerekeni yaparız’ dedi.

KESKİN, İNŞAAT NEDENİYLE OLUŞACAK

ALT YAPI VE TRAFİK SORUNUNA CEVAP VERMEDİ

Nişantaşı’nda oturan bir başka vatandaş; ‘Nişantaşı’nın alt yapısı çok kötü. Trafik yoğunluğu ise zaten sıkıntılı. Buraya yapılacak inşaatla buradaki yoğunluk çok ciddi anlamda artacak. Bunu nasıl çözeceksiniz’ sorusuna ise Keskin, cevap vermedi.

KESKİN’E İNANMADIĞINI SÖYLEYEN BAŞKA BİR VATANDAŞ

O ZAMAN YEŞİL ALANIN MÜLKİYETİNİ BELEDİYEYE ALIN

Muammer Keskin’e güvenmediğini söyleyen bir başka Teşvikiye sakini de, ‘Var dediğiniz ama olmayan protokoldeki ayrılan yeşil alanların Şişli Belediyesi mülkiyetine geçirilmesini istiyoruz’ dedi. Keskin, bu isteğe de cevap vermedi.

SONUÇTA DEĞİŞEN HİÇBİR ŞEY OLMADI!

Muammer Keskin, toplantıdan sonra, yine başardım havasıyla ve savaş kazanmış komutan edasıyla mini de bir kutlama yaptı.

Etrafındaki yalakalar da her zamanki gibi çok iyiydiniz, süperdiniz, çok yaşa başkanım dediler. Bu sayede de, Muammer Keskin’in istediği tarz ve yaklaşımlarla, başkanın etrafında kalmaya devam ederken, başkan da o gece çok rahat bir uyku çekmiş oldu.

Keskin’in yaptığı toplantıda vatandaşlar sorular sordu, Şişli’nin belediye başkanı Muammer Keskin de cevaplar verdi.  

Sonuçta değişen de hiçbir şey olmadı!

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.