Malezya Turizm Ofisi

Malezya Turizm Ofisi

Malezya Turizm Ofisi yeni Türkiye direktörü Saidi Bundan tanışma yemeğinde sempatik davranışlarıyla konukların beğenisini kazandı.

Haber: Özkan Altıntaş- Fotoğraflar: Bora Özgen

Malezya Turizm Ofisi yeni Türkiye direktörü Saidi Bundan ile Taksim PM Restoran’da yapılan tanışma yemeğinde acenteler, basın mensupları ve seçkin konuklar yeni direktöre “Hoşgeldiniz” dediler.

Yemekte konuşma yapan Saidi Bundan, Türkiye’ye gelirken insanlarla nasıl konuşacağı konusunda endişesi olduğunu belirterek, “Herkes İngilizce biliyor ve herkes işaret dilinden anlıyor. Bu beni rahatlattı” dedi.



Murat Perişanoğlu, Saidi Bundan, İbrahim Çağrı Sağlık

Taksim Taşkışla karşısında Malezya’nın 50.yılını kutladığını belirten afişlerin asılı olduğu PM adlı şık restoranda yapılan tanışma yemeğinde Malezya Turizm Ofisi yöneticileri İbrahim Çağrı Sağlık ve Murat Perişanoğlu ev sahipliği yaptlar.


Malezya Turizm Ofisi Türkiye Direktörü Saidi Bundan

USTURA HİKAYESİ

Sempatik hareketleri ile toplantıya katılan konukların beğenisini kazanan Malezya Turizm Ofisi yeni Türkiye direktörü Saidi Bundan yaptığı “Hoşgeldiniz” konuşmasında İstanbul'da ilk günlerde yaşadığı bir olayı anlattı.
Saidi Bundan, traş olmak için gerekli donanımı olmadığı için traş bıçağı almak için markete gider. Bundan, satıcıya elinin tersini yüzüne sürerek tıraş olmk için ustura istediğini anlatmaya çalışır. Yaptığı işaretlerle satıcıya isteğini güçlükle anlatan Bundan, satıcının “ustura”yı demesinden traş bıçağının adını öğrenir.
Satıcının kaç tane alacağını sorarken “Bir mi?” şeklindeki sorusunu İngilizce karşılığı olarak “Beer” olarak anlar. “Hayır bira değil ustura” diye ısrar etmek zorunda kalır. Neden sonra satıcıyla anlaşır ve traş bıçağını almayı başarır.

Yakında bu dil sorununu çözerek en kısa zamanda Türkçeyi öğreneceğini belirten Bundan, konuklara öğrendiği bir kaç kelime Türkçe ile hitap etti.

 


Malezya Turizm Ofisi Türkiye direktörü Saidi Bundan, Malezya Havayolları Türkiye Müdürü Siti Royah Ziduan


THY MALEZYA’YA SEFER KOYMALIDIR

Malezya Havayolları Türkiye Müdürü Siti Royah Ziduan’ın katıldığı yemekte masalarda Malezya bayrakları yer aldı. Malezya’nın turizmciler icin iyi bir destinasyon olduğu, uçakların dolu gittiği ve daha çok uçak konulursa talebin çok olacağı belirtildi.

Gecede Melezya’yı tur programlarına alarak yüzlerce turisti Malezya’ya gönderen acenteler, “Gönderdiğimiz tüm müştrilerimiz memnun dönüyorlar ve yeniden gitmek istiyorlar. Türkiye Malezya arasında iyi bir hava köprüsüne ihtiyacımız var. THY’nin sefer koyacağını duyunca sevinmiştik.THY lüzumsuz hatlar açarken, en lüzumlu hat olan Malezya’ya uçuş koymamakta neden direniyor anlamıyoruz” dediler.


Saidi Bundan konuklarıyla


Barracuda Tour Cem Polatoğlu'nun masası


Türkiye Turizm ekibi Goncagül İnan, Özkan Altıntaş, Bora Özgen ve Dursun Özden (Aturjet), Abdülkadir Yücelman (Cumhuriyet Gezi)


Hüseyin Kaplan (Golf Magazin), Çoşkun Aral (İz TV), Naci Yavuz (Sabah Dergiler Grubu)



KAYNAK:TÜRKİYE TURİZM




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.