Koli Bandı Çeşitleri

Koli Bandı Çeşitleri

Günlük hayatta sık sık kullanılan, nakliye konularında, ambalaj ve paketleme de büyük önem taşıyan koli bandı, kendi içerisinde çok sayıda olmasa da çeşitlenmiştir.

Günlük hayatta sık sık kullanılan, nakliye konularında, ambalaj ve paketleme de büyük önem taşıyan koli bandı, kendi içerisinde çok sayıda olmasa da çeşitlenmiştir. Bu çeşitlik genellikle formsal alanla sınırlı kalmıştır. Şekil olarak sabit olmasına karşın boy olarak çeşitlenmekle yetinebilmiş bir bant çeşididir.

Koli Bandı Türleri

Koli bandı, çeşitlerine ayrılırken; bandın uzunluğu, kalınlığı ve rengi temel alınmıştır. Koli bandı, kullanım amaçlarına bakıldığında çok çeşit götürmeyen bir bant çeşididir. Koli bantları kalınlıklarına göre sınıflandırıldığında; üretici firmaya göre de değişmekle beraber genellikle 3 farklı ölçüdedir. Bunlardan bir tanesi bilinen kalın koli bandıdır. Diğerleri ise bundan ince olan iki ölçüdedir. Renklerine göre sınıflandırıldığında; temel olarak sarı, beyaz, kahverengi ve şeffaf şeklinde ayrılabilir. Uzunluklarına bakıldığında ise en kalını ve en incesi daha kısa orta kalınlıkta olanı daha uzun şeklinde ayrılmıştır. Tüm bu detaylar koli bandının kullanım amacına doğrudan etki etmektedir.

Koli Bandının Özellikleri

  • Yapışkanlık seviyesinin yüksek olması bir koli bandının en temel özelliğidir. Kuvvetli bir yapışkanlık sağlamak için bantlar hot melt tutkal teknolojisi ile üretilir.
  • Yapışkanlık seviyesi yüksek olduğu için kullanıldığı yerde iz bırakması ile bilinir. Bu nedenle eşyalar ve duvarlar üzerinde kullanmaya uygun değildir.
  • Renk çeşitleri üretici firmaya göre değişiklik gösterir. Bazı firmalarda logo baskılı koli bantları da üretilebilmektedir.
  • Üretici firmaya göre değişmekle birlikte koli bandı yaklaşık olarak 1300 ile 6000 metre aralığında uzunluklara sahip olabilirler.

Koli Bandı Ne Amaçla Kullanılır?

Koli bantlarının temel kullanım amacı nakliye edilecek kolilerin bantlanmasıdır. Zaten ismi de tam olarak buradan gelir. Bu amaç dışında genel olarak satışı yapılacak ürünlerin ambalajlanmasında, güvenlik bandı uygulamasında kullanıldığı bilinmektedir. Sık kullanılan bu amaçların haricinde çeşitli parçaların bir arada tutulmasında kullanılabilir. Ancak kullanılacağı zaman iz bırakacağı akıldan çıkartılmamalıdır. Günlük hayatta ev ve ofislerde tek taraflı bantların işlevlerini de yerine getirebilir. Koli bandı satın alırken ne amaçla kullanacağınızı belirlemeli ve bu duruma bağlı olarak bandın doğru rengini, boyunu ve kalınlığı tercih etmelisiniz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.