Kaygı Bozukluğu

Kaygı Bozukluğu

Kaygı bozukluğu, kişinin sürekli bir endişe ve gerginlik halinde oluşudur. Kaygı hissi, yaşamımızda bizi tehlikelere karşı koruyan ve savunma mekanizması oluşturmamızı sağlayan oldukça doğal bir histir.

Kaygı bozukluğu, kişinin sürekli bir endişe ve gerginlik halinde oluşudur. Kaygı hissi, yaşamımızda bizi tehlikelere karşı koruyan ve savunma mekanizması oluşturmamızı sağlayan oldukça doğal bir histir. Herhangi bir sorun ile karşılaştığımızda kaygı duyarız ve çözümlemeye dair düşünceler üretiriz. İş hayatında yoğun giden çalışmaları tamamlayamamaktan, yetişmemiz gereken bir yere geç kalmaktan ötürü kaygı duyarız. Bunlar doğal kaygı hissiyatıdır.

Kaygı bozukluğu, kişinin nedensiz şekilde ve sürekli olarak duyduğu bir gerginlik ve stres halini ifade eder. Stres ile birlikte terleme ve çarpıntı da beraberinde görülebilir. Kişi kendini bir anda kötü bir şeyler olacak düşünceleri içerisinde bulabilir. Bu problem bireylerin günlük hayatını fazlasıyla meşgul eder ve verimli yaşamın önüne geçer. Yaygın kaygı bozukluğu ya da diğer bir adı ile yaygın anksiyete problemi aslında birçok farklı bozukluğu içeren bir tanı grubudur.

Yaygın kaygı bozuklukları; panik bozukluğu, agorafobi, özgül fobiler, sosyal fobi, obsesif-kompulsif bozukluk, posttravmatik stress bozukluğu ve akut stress bozukluklarını içerisine alır.

Birey yaşadığı kaygı sorunun yersiz olduğunun bilincinde olabilir. Fakat yine de kendini kaygı duymaktan alıkoyamaz. Bu ruhsal sağlık probleminin kadınlarda görülme sıklığı yüksektir. Çocuklar da yayın anksiyeteye bağlı olacak sosyal fobi yaşayabilmektedir. Yaşıtları içerisinde dışlanma veya konuştuğu zaman dalga geçilme gibi endişeler nedeniyle okul döneminde sosyal fobi sıklıkla görülebilmektedir.

Kaygı Bozukluğu Tedavisi

Kaygı bozukluğu tedavisi için klinik psikolog ve psikiyatrist merkezleri ile görüşebilirsiniz. Bu sağlık probleminin tedavi sürecinde bilişsel davranıcı terapiler ve gerek görülen durumlarda ilaç desteği sağlanmaktadır. Yaşamınızın bir kaygı makinesi haline gelmesi kader olarak sayılmamalı. Mutlaka profesyonel bir destek alarak eski mutlu yaşantınızı geri alın.

Kuruntu, Kaygı Bozukluğu bilgilendirme için : http://www.adeldanismanlik.com/yaygin-anksiyete-kuruntu/

Sosyal Fobi Bilgi : http://www.adeldanismanlik.com/sosyal-fobi/

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.