İstanbul'da Demir Hurdası Alan Firma

İstanbul'da Demir Hurdası Alan Firma

​​​​​​​Demir Hurdası, alüminyum hurdası ile birlikte ülkemizde en çok bulunan hurda türlerinden bir tanesidir.

Demir Hurdası, alüminyum hurdası ile birlikte ülkemizde en çok bulunan hurda türlerinden bir tanesidir. Gerek çok amaçlı kullanılan bir metal olması, gerekse de diğer metallere göre daha ucuz olması sayesinde hurdacılık sektöründe önemli bir yere sahiptir. Bizde www.demirkıranmetal.com internet sitemizde buna yer vermek istedik.

Demir hurdası, şöyle üç ana dalda kategorize edilebilir:

  • Eski Demir Hurdası
  • Yeni Demir Hurdası
  • Ev Demir Hurdası

Teknolojik gelişmeler ev hurdası üretimini ne yazık ki önemli ölçüde azaltmıştır. Eski demir ya da eski demir hurdası, otomobiller, aletler, köprüler ve binalar gibi tüketici ürünlerinden ortaya çıkmaktadır.Yeni demir hurdası ise üreticilerin fabrikalarında yeni ya da hızlı hurda üretmesi, tornalama, damgalama ve kupür gibi öğeler içerir.

Demir hurdası türlerini inceleyecek olursak:


Hurda Demir Talaşı

Demir talaşı hurdası torna atölyelerinde kalıp ve işlenen diğer ürünlerin torna makinelerinde ve CNC’de işlenirken aşınarak yüzeylerinden ayrılan parçalarıdır. Hurda demir talaşı diğer madeni hurdaların hepsinden daha düşük bir fiyattan alınıp satılır. Çünkü bu hurda sadece demir madeninden değil bütün metallerden yapılmaktadır.

Yıkım Alanlarından Çıkan Demir Hurdası

Bina yıkımlarından sonra kalan molozlarda çok fazla hurda demir bulunur. Bu demir hurdasını iyi bir fiyattan satarak oldukça yüksek kazanç elde edebilirsiniz. Bu moloz ve atıkları iş makinasıyla ayrıştıran hurdacı firmaları mevcuttur.

Saç Artığı

Metal veya sac levha kesimleri sonrasında ortaya çıkan metal artıklarıdır.Sac hurdaları toplanması ya da açık sac artığı geri dönüşüme uygun hale getirildikten sonra demir-çelik kuruluşlarına ham madde olarak geri dönüşümü sağlanır.

İnşaat ve Şantiye Sahalarından Demir Hurdası

Şantiye alanlarına konteyner koyarak oradan çıkan hurdaların toplanması yoluyla elde edilir. İnşaat sektörünün geliştiği yerlerde daha fazla yapılmaktadır.

Hurda Dkp

Dkp hurdalar çoğunlukla demir üretimi ve kesimi yapan fabrikalar tarafından temin edilmektedir. Dkp hurda; kalın, ağır ve çekirdek olmayan hurda ürünler grubuna girer. Dkp sac hurdası metal olan hurda ürünleri içerisinde en kaliteli ham madde olarak bilinir. Yumuşak olması sebebi ile kolayca istenilen şekil verilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.