İngiltere olağanüstü hal ilan etti

İngiltere olağanüstü hal ilan etti

Glasgow havaalanındaki saldırının ardından El Kaide alarmına geçildi

Cobra adı verilen hükümetin acil durum komitesinin yaptığı toplantının ardından kısa bir açıklamada bulunan Brown, Londra'daki saldırı girişimleri ve Glasgow'daki saldırının ardından büyük bir cesaret ve fedakarlık örneği gösteren polis güçlerine teşekkür etti.

Brown hükümetin öncelikli görevinin halkının güvenlik ve esenliğini korumak olduğunu belirtirken, İngiliz halkından uyanık olmalarını ve polise her türlü desteği vermelerini istedi.

Brown İngiliz halkına "birlik-beraberlik içinde, güçlü ve kararlı duruşunuzu sürdüreceğinizi biliyorum" dedi.

İNGİLTERE'DE HAVAALANLARI OLAĞANÜSTÜ HAL DURUMUNA GEÇTİ

İngiltere’de Glasgow havaalanına yapılan saldırının ardından bütün havaalanları olağanüstü hal durumuna geçirilirken, Cobra acil durum komitesinde havaalanlarında güvenlik için silahlı kuvvetlerden yardım istenmesi seçeneği üzerinde durulduğu belirtildi.

Demiryolu ve metro istasyonları, kent merkezleri ve kamuoyuna açık diğer bölgelerde de askerin önlem almasının ihtimal dahilinde olduğu bildirildi.

Glasgow havaalanına yapılan saldırının ardından Blackpool havaalanının silahlı polisler tarafından kuşatılarak kapatıldığı, Birmingham, Newcastle ve Edinburgh havaalanlarında da olağanüstü güvenlik önlemlerinin uygulandığı belirtiliyor.

İngiliz iç istihbarat servisi MI5’ın internet sitesinde de Cobra toplantısında alınan kararları doğrular nitelikte uyarılara yer verildi ve yeni bir terör saldırısının an meselesi olabileceği uyarısı yapıldı.

Glasgow havaalanında ise saldırının yapıldığı anda kalkmak üzere olan ya da henüz inmiş bulunan uçakların yolcularının halen bekletildikleri belirtiliyor. Halen 12 uçağın yolcularının polisin alacağı karar yönünde hareket etmek üzere kabin içindeki bekleyişlerinin sürdüğü kaydediliyor.

Havaalanı kampüsünde bekletilen yolcuların polis tarafından sorgulanmalarına da başlandığı bildirildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.