İçerik ajansı nedir? Ne iş yapar?

İçerik ajansı nedir? Ne iş yapar?

İnternet siteleri üzerinden hizmet veren bir firma iseniz; sizin için en büyük öncelik içerik üretmek ve bunu müşteriye iyi bir şekilde sunabilmektir.

İnternet siteleri üzerinden hizmet veren bir firma iseniz; sizin için en büyük öncelik içerik üretmek ve bunu müşteriye iyi bir şekilde sunabilmektir. Ya da ihtiyacınız olan şeyiçerik pazarlama isedijital ajans sektörüne bir göz atmanızda fayda var.

İçerik ajansları, sizlere doğru bir pazarlama stratejisi yaratacak, doğru hedef kitleye doğru üslupla ulaşmanızı sağlayacak, ihtiyaç duyduğunuz içerikleri misyonunuza uygun bir şekilde profesyonel olarak hazırlayacak kurumlardır.

İstekleriniz doğrultusunda hareket eden içerik ajansları; kaliteli ve özgün içerikler yaratır, SEO uyumlu makaleler hazırlayarak internette aranma sıklığınızı arttırarak sizi rakiplerinizin birkaç adım önüne geçirir. Sorunlarınıza çözümler bulur, hedef kitlenizle aranızdaki mesafeyi en aza indirger. Bu kitle ile aranızda samimi ve kalıcı bir diyalog oluşturmanızı sağlar. Markanız veya ürününüz çalıştığınız içerik ajansı tarafından üretilen projeler sonuncunda, internette aranılır ve bulunabilir bir olgu haline gelir.

Seo ajansı nedir ?

Seo ajanslarından bahsetmeden önce SEO’nun ne olduğundan bahsetmek gerekir. Açılımı Search Engine Optimization olan SEO, Arama Motoru Optimizasyonu anlamına gelmektedir. Yani Google,Yandex, Bing gibi arama motorlarını optimize ederek, aranılan kelimeye göre istediğiniz sonuca yönlendirme yapmasını sağlamak.

En çok kullanan arama motoru Google, pazarın neredeyse tamamına hakim olduğu için Seo işlemini anlatmaya oradan başlamak gerekiyor.

İnternet sitenizin Google arama sonuçlarına çıkarken izleyeceği yollar şu şekildedir :

-Sitenizde sayfalardaki içerikleri güncellediniz ya da yeni bir sayfa oluşturdunuz. Google robotları bağlantılı linkleri takip ederek sayfanıza gelir. Ve içeriğinizi tararlar.Yani sayfanız yeniyse onu bulmak için bağlantılı bir linke ihtiyaç duyarlar. Eğer sayfanıza yönlendiren bir link yoksa Google’ın bu içeriğe ulaşıp onu taraması çok uzun zaman alabilir. Site haritası oluşturmanız, bu yeni sayfaların bulunup, taranması açısından ciddi derecede önem taşır.

-Sayfanızı inceleyen robotlar, herhangi bir google kuralını ihlal edip etmediğniz araştırır. Bir ihlal ile karşılaşırlarsa Google sayfaya ceza kesebilir. Sayfada ihlal varsa indekse hiç almayabilir.

-Google  domain ve sayfa otoritesini belirler. Domain otoritesi, sitenizin güvenilirliğini ve backlink alma seviyesiyle alakalıdır. Asıl önemli olan ise sayfa otoritesidir. İçeriğinizin özgünlüğünü, kullanıcı beğenileriyle, site içi ve dışı linklemeyle, anahtar kelimeyle yani kısacası SEO çalışmalarıyla alakalı kısıma bakar.

-Sayfanızın taranması sonucu google bunları indeksler. Bunun üzerine bir kullanıcı arama yaptığında hangi sayfanın kaçıncı sırada yer alacağı google’ın yaptığı bu domain ve sayfa otoritesine göre belirlenir.

İyi bir Seo ajansı ; ürettiği içeriklerle bunun doğal, popüler, kullanıcıları memnun eden ve google’ın incelediği teknik detaylara uygun şekilde kotarır.

Kısaca özetlemek gerekirse; bir Seo ajansına giderseniz sattığınız ürünün adı, türü girildiğinde firmanızın web sitesinin aramalarda en üstlerde çıkmasını sağlamış olacaksınız. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.