Google Chrome URL Kısaltıcı

Google Chrome URL Kısaltıcı

Google Chrome URL Kısaltıcı

Google Chrome URL Kısaltıcı

URL kısaltma işlemi, pek çok geliştirici tarafından hazırlanan web siteler aracılığı ile yapılır. Google URL kısaltma platformundan alınan linkler şu anda kullanılabilir durumdadır fakat değişiklik yapamazsınız. Bu noktada yardımınıza koşan Google Chrome URL kısaltıcı sayesinde istediğiniz değişikliği yaparak linkleri, hazır hale getirebilirsiniz.

URL Kısaltma Ne Anlama Gelir

Yaygın olarak tercih edilen internet terimleri arasında yer alan URL, belirli formatta standartlaştırılan karakter redaksiyonu olarak web sitelerine erişmenize yarar.  Açılımı “Uniform Resource Locator” olarak bilinir ve “Tekdüze Kaynak Bulucu” olarak çevrilebilir. Belirli parametreleri içeren bağlantılarla pek çok belge ve fotoğraf, video gibi görsellere ulaşmanızı sağlar.

 HTTP ve HTTPS gibi güvenli protokolleri ile FTP tarzı dosya transfer komutları hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlar. Subdomain, domain, dosya uzantısı ya da alan adı uzantısı gibi bileşenlerden oluşur. İnternetteki bir kaynağın yerini belirlemek için kullanılan URL, maksimum belirli karakter sınırlaması ile genel olarak dört farklı bölümün birleştirilmesiyle üretilir.

Link Kısaltma

URL kısalt işlemi, orijinal link uzunluğunu bazı araçlar yardımıyla kısaltarak paylaşmanızı sağlar. Uzun bir link ortalama bir karakter sayısına kadar düşürerek kullanıcıya büyük kolaylık sağlar. İlgili web sayfasına yönlendirerek ek adres işlevi gören kısaltma işlemi, İngilizce de “link shorter” olarak ifade edilir. Özellikle karakter sınırlaması olan sosyal medya mecralarında daha kısa linklerle paylaşım yapmanıza olanak tanır.

 İçinde çok fazla birleşen bulunan URL’ler, sosyal medya gibi platformlarda karakter limitine takılabilir. Bu yüzden paylaşım yaparken kullanıcıların birtakım sıkıntılar yaşamasına sebep olur. Pratik bir kullanım ara yüzüne sahip L24 gibi pek çok araç sayesinde kolayca yapabileceğiniz link kısaltma işlemi ayrıca içeriklerinizi daha hızlı bir şekilde paylaşmanıza yardımcı olur.

 Mesela facebook gibi bir mecrada paylaşım yapan bir kullanıcı, kaynak olarak eklemek istediği linkin uzun olmasından kaynaklı istediği mesajı açıklayıcı bir şekilde takipçilerine aktaramaz. Bu durumda URL kısaltma siteleri yardımıyla hem karakter sayısını düşürebilir hem de vermek istediği mesajı takipçilerine iletebilir. Bu gibi zamanlarda siz de uzun link bağlantılarını kısaltabilir, istediğiniz yerde hızlıca paylaşabilirsiniz.

Neden URL Kısaltma Neden Yapılır?

Google Chrome URL kısaltıcı ile pek çok avantaj elde edebilirsiniz. Bir hiperlink tekniğidir ve kısa URL için kullanılan bu işlem, web sitelerine daha hızlı ulaşmanızı sağlar. İnternet ortamında işlevsellik sunan ve kolay kullanım olanağı vadeden link kısaltma işleminin yapılma nedeni hayli fazladır.

Görsel kaygı sebebiyle yapılabilir. Yalnızca internet dünyasında kullanılmayan linkler, reklam ve benzeri amaçlarla da farklı medya formatlarında kullanılır. Dergi, gazete, afiş gibi medya araçlarında kullanılabilir. Bu medya organlarını takip eden kullanıcılara, karmaşık bir link göstermek görsel olarak estetik değildir. URL kısaltmalar, linkleri kolay kullanım deneyimi ile de dikkat çeker. Kısaltılan linkler tek bir metin dosyasına pratik bir şekilde yerleştirilebilirken tek bir tıkla kopyalanıp kullanılabilir. İçeriklerinizin hızlı paylaşmasını sağlar. Karmaşık olmayan link bağlantısıyla işinizi kolaylaştır. Ayrıca tıklama ve dönüşüm oranını artırmanıza da yardımcı olur.

Formun Üstü

Formun Altı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.