Fuar Stand Tasarımı Ve Stand Tasarımının Önemi

Fuar Stand Tasarımı Ve Stand Tasarımının Önemi

Fuarlar, herhangi bir alanda faaliyet gösteren üreticiler ile tüketicilerin buluştukları bir sergi alanı ve organizasyonlarıdır. Pek çok firma, çeşitli fuar ve organizasyonlara katılmaktadır. Fakat fuarda kendileri ile benzer alanda faaliyet gösteren firm

 

 

Fuarlar, herhangi bir alanda faaliyet gösteren üreticiler ile tüketicilerin buluştukları bir sergi alanı ve organizasyonlarıdır. Pek çok firma, çeşitli fuar ve organizasyonlara katılmaktadır. Fakat fuarda kendileri ile benzer alanda faaliyet gösteren firmalar ile bir arada bulunmaktadır. Dolayısıyla, ürettikleri ürünlerin ve hizmetlerin yanı sıra; fuar standları da dikkat çekici ve kullanışlı olmalıdır.

 

 fuar stand tasarım ve uygulama işleri, çoğunlukla organizasyon firmaları tarafından yapılır. Fuar stand fiyatları; ebat, kullanılan malzeme ve de teknik özelliklere göre değişiklik gösterebilmektedir.

 

 Sektörlere Göre Fuar Standları

 

 Fuar, kökleri çok eskilere inen bir ürün sergileme platformudur. Fakat fuar stand tasarımları ve uygulama işleri, çok yeni yeni gelişen bir teknolojidir. Bu konuda, hem teknik ve teknolojik çalışmalar; hem de bilimsel çalışmalar geliştirilmiştir.

 

 Çağdaş pazarlama alanlarından birisi olan fuarlara katılan firmalar, birbirinden çok farklı ve yaratıcı standlarla katılabilmektedir. Ayrıca fuarlar sadece ülke içinde yani ulusal değil; farklı ülkelerde yani uluslararası da olabilmektedir. Bu nedenlerle; firmaların fuar standı tasarımlarının görselliği, büyük önem arz etmektedir. Firma, bağlı olduğu sektörün teknolojik altyapılarını kullanarak da; fuar standlarını geliştirebilir. Bu konuda özellikle, organizasyon firmalarının katkıları oldukça etkilidir.

 

 Fuar Stand Tasarımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 İyi ve kaliteli bir fuar standının tasarlanmasında dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi, şüphesiz aydınlatma özellikleridir. Aydınlatma özelliklerinin kaliteli ve de teknolojik olması, standların fark edilme ve etkileme derecelerini oldukça etkilemektedir. Fuar stand tasarımı için, özellikle aydınlatma tercihlerine dikkat etmek faydalı olacaktır. Aydınlatma düzeyinin sabitlenmesi ve gözü olumsuz etkileyecek titreşimli ışıklardan kaçınılması uygun olur. Ürünlerin ve fuar standının gölgeler ile kaplanmaması sağlanmalıdır.

 

 Standlar, farklı materyal tercihleriyle yapılan özel tasarım stand olmasına; yahut modüler stand olmasına göre değişmektedir. Özel tasarım standlar; daha zevke göre olup, fiyatları da daha yüksektir.

 

 Fuarlarda bırakılan olumlu izlerin, genellikle dikkat çekici fuar standlarına kaydığı bilinmektedir. Bu yönüyle; doğru şekilde yapılan stand tasarımları, genelde ziyaretçiler üzerinde oldukça etkileyici olmaktadır. İyi bir fuar stand tasarımı için; dikkat çekici renkler ve ideal ölçüler kullanılmalıdır. Doğru konsepte ve de sektörle, ürüne yönelik özelliklere uyum sağlaması da; bir diğer detaylar arasındadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.