Fissür Nedir, Neden Oluşur?

Fissür Nedir, Neden Oluşur?

Fissür vücutta oluşan çatlak ve yırtıkları ifade etmektedir. Fissürler çoğunlukla yaşadığınız apse sorunlarının arkasından meydana gelmektedirler.

Fissür vücutta oluşan çatlak ve yırtıkları ifade etmektedir. Fissürler çoğunlukla yaşadığınız apse sorunlarının arkasından meydana gelmektedirler. Ancak bunun dışında daha seyrek olarak hastalığın kaynağı olsa da bazı sebepler fissür oluşumunun altındaki sebep olabilir.

Yaşadığınız uzun süreli kabızlıklar uzun süreli ishaller, lösemi hastalığı, crohn hastalığı gibi sebeplerde fissürün altında yatan sebepler olabilmektedir.

 

Anal Fissür (Makat Çatlağı) Nedir, Nasıl Anlaşılır?

Anal fissür yani makat çatlağı, makat bölgenizde meydana gelen çukur halini alan çatlaklardır. Bu çatlaklar çeşitli sebeplerden oluşmakta ve düzelmesi zor olabilmektedir. Hastalığın iyileşmesini kabızlık ve ishal zorlaştırmaktadırlar. Hastalığı yaşayan birçok kişi kabızlık gibi sorunlar yaşadığı için hastalık daha da ilerlemekte ve çözülemez bir hal almaya başlamaktadır.

Hastalığın belirtileri çoğunlukla aynıdır ancak yine de çeşitli makat bölgesinde meydana gelebilecek hastalık belirtileriyle de karışabilir. Makat bölgesinde meydana gelen şişlikler ve yaşayacağınız ağrılar, dışkılarken yaşayacağınız zorluk, zor dışkılama, çatlağın bulunduğu bölgede tahrişler, kızarıklık ve kaşıntı hastalığın meydana getirdiği semptomlardan bazılarıdır.

Bu semptomları kendinizde görüp makat çatlağı hastalığına yakalandığınızı hissediyorsanız doktora başvurmanız gerekmektedir.

Fisssür tedavisi nasıl gerçekleşmektedir, zor mudur?

Yaşadığınız fissür sorunu için çeşitli çözümler bulunmaktadır ve korkmanıza gerek yoktur. Bunlardan birincisi lateralinternalsfinkterotomidir. Makat kasının kesilmesiyle sağlanan tedavi sonucu hastaların rahatlaması hedeflenmektedir.Fissür tedavisi için kullanılan ameliyat vb. yöntemler dışında fissür semptomlarınızı hafifletmek için uygulayabileceğiniz birkaç yönteme de değinebiliriz.

Anal fissür kaynaklı yaşadığınız sorunları çözmek için makat çatlağı sorununuza iyi gelen kremler de tercih edebilirsiniz. Bu kremler yaşadığınız sorunları azaltabilir. Bir diğer uygulama ise sıcak su kullanmaktır. Çatlakların olduğu bölge sıcak suyla temas ettiği durumlarda iyi gelecektir. İçerisine oturabileceğiniz bir leğen aracılığıyla leğene suyu doldurarak çatlakların sıcak suyla temasını sağlayabilir böylece yaşadığınız ağır semptomları azaltabilirsiniz.

Fissür tedavisi gerçekleştirmediği durumlarda yaşadığınız sorunlar her geçen gün artabilir ve bu durum yaşamınızı zorlaştırabilir. Bundan dolayı tedaviyi geciktirmeden kendiniz için en uygun yöntemde tedavi görmeniz gerekmektedir. Tedaviyi geciktirmeniz hastalığı daha kötü duruma getirecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.