Ege Yat rallisi 8 Ağustos'ta

Ege Yat rallisi 8 Ağustos'ta

Setur Marinaları’nın düzenlediği 4. Uluslarararası Ege Yat Rallisi ünlü konukların katıldığı açılış töreninden sonra 8 Ağustos’ta Ayvalık’tan start aldı

Türkiye'de yat turizmi ve yelken sporunun geliştirilmesi ve sevdirilmesi konusunda yaptığı çalışmalarıyla öncü olan Setur Marinaları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 2007 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi (AYR-International Aegean Yacht Rally) bu yıl 8 – 26 Ağustos tarihleri arasında bir kez daha Ege sularına dostluk ve barışı taşıyor…




ÜNLÜ KONUKLAR KATILDI

 

Uluslararası 4. Ege Yat Rallisi'nin "Start Partisi" 7 Ağustos Salı akşamı Ayvalık Setur Marina'da gerçekleştirildi. Start öncesinde ralli katılımcıları ve VIP konuklar için düzenlenen partiye Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Koç Holding CEO'su Dr. Bülent Bulgurlu, rallinin 'şeref konuğu' ünlü denizcilerimizden Sadun Boro, Ralli Komodoru Necati Zincirkıran, ralli sponsorlarından Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Güçlü ve ailesi, Sevda-İbrahim Yazıcı, Azize Taylan, Monik Benardete, Ayşe Çavuşoğlu gibi VIP konuklar katıldı. Partide Ömür Göksel mini bir konser verdi.

 



YUNAN ADALARINA DOĞRU

 

SETUR Marinaları, 2000 yılından beri iki yılda bir geleneksel olarak düzenlediği, bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan uluslar arası yat rallisiyle, Türkiye'de yat turizmi ve yelken sporunun geliştirilmesi ve sevdirilmesi konusundaki çalışmalara öncülük ediyor. SETUR Marinaları'nın bu yıl, DemirDöküm, Opet ve Ford Otosan'ın sponsorluk desteği ile düzenlediği 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi (AYR-International Aegean Yacht Rally), bir kez daha dünyanın çeşitli ülkelerinden katılacak yatçılarla Kuzey Ege'deki Yunan adalarına ve ralli geçmişine göre bu yıl ikinci defa Yunanistan anakarasına seyir gerçekleştirmek üzere Ege Denizi'ne yelken açıyor.

 



MİDİLLİ: RALLİYE İLGİ HER YIL ARTIYOR


Setur Marinaları Genel Müdürü Vedat Midilli yaptığı açıklamada; " 4 . ralliye ulaşmanın gururunu taşıyoruz" diyerek; "Ege Yat Rallisi başarılı organizasyonu, üstlendiği misyonlar, renkli karakteri ve zengin sosyal içeriği ile artık saygın bir organizasyon olarak ulusal ve uluslararası yatçılık camiasının en önemli aktivitelerinden biri haline geldi. Setur Marinaları olarak düzenlediğimiz ralliye önceki yıllarda 18 değişik ülkeden 250 yat ve yaklaşık 840 yatçı katılmıştı. DemirDöküm, Opet ve Ford Otosan'ın değerli katkıları ile Ağustos ayında gerçekleştireceğimiz 4. Uluslar arası Ege Yat Rallisi'nin ise 60 yatlık kontenjanı dolarken, 20 yat da yedek listede beklemektedir. Ralliye olan ilginin her geçen yıl artması bizi ayrıca heyecanlandırıyor.' diye ekledi.

 



ZİNCİRKIRAN: FARKLI ROTA PLANLADIK

 

4. Uluslararası Ege Yat Rallisi Komodoru Necati Zincirkıran; organizasyon karakteristiğine uygun olarak ilk üç rallide geleneksel hale geldiği gibi 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi için bu yıl da Ege'de farklı bir rota planlaması yaptıklarını belirterek, rallinin rotasını şöyle özetledi: "Rallimiz, 8 Ağustos günü Ayvalık Setur Marina'dan start alarak sırasıyla Midilli, Limni ve Skopelos adalarını ziyaret edecek, Yunanistan ana karasındaki Volos şehrine uğradıktan sonra Skiathos adasına geçecek, buradan Porto Carras limanına ve daha sonra yine Limni adası üzerinden Gökçeada'ya gelerek 26 Ağustos tarihinde sona erecektir ."



RALLİYE DEVLERDEN DESTEK

 

Setur Marinaları tarafından organize edilen 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi bu yıl DemirDöküm, Opet ve Ford Otosan firmalarının sponsorluklarında gerçekleşiyor.

 

DemirDöküm Genel Müdür Yardımcısı Can Azergün yaptığı açıklamada, "DemirDöküm olarak sektörümüzde lider olmanın bilinci ve sorumluluğu ile, sosyal alanlarda da tüketicimizin yanında yer alarak, her yıl, çevre, kültür-sanat ve eğitim konularında sosyal sorumluluk ve sponsorluk projelerine desteğimizi sürdürmekteyiz. Bu yıl, Göcek koylarında hizmete yeniden başlayan "Turmepa-1" teknesinin sponsorluğunu üstlendikten sonra, şimdi de 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi'ni de desteklemekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

 

Opet Pazarlama Müdürü Yalçın Lokmanhekim ise, "2005 yılında da sponsorları arasında bulunduğumuz ralliyi bu yıl da desteklemekten onur duyuyoruz" diye eklerken, Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Ufuk Güçlü de, "Dostluğa ve barışa hizmet eden gerek yurtiçi gerekse uluslararası platformda hem ülkemizin hem de firmamızın isminin yer alması ayrı bir gurur kaynağıdır" diye belirtti.

 

 4. Uluslararası Ege Yat Rallisi 'ne katılan 60 tekne, 8 Ağustos sabahı erken saatlerden itibaren yelken basarak, Midilli Adası'na doğru yola çıkıyorlar. Ralli, 26 Ağustos'da Gökçeada'da sona erecek.






TURKİYE TURİZM

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.