Bursa'da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Bursa'da Görülmesi Gereken Doğal Güzellikler

Ülkemizin dördüncü büyük şehri olan Bursa, Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış önemli bir kenttir.

Ülkemizin dördüncü büyük şehri olan Bursa, Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış önemli bir kenttir. Bu anlamda gezip görülebilecek kervansaray, hamam ve türbe gibi pek çok tarihi güzelliği bünyesinde barındırmaktadır. Ancak Bursa’da gezilecek yerler tarihi yapılar ile sınırlı değildir. Çünkü bu şehir, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ön plana çıkmaktadır.

Bursa’da Gezilecek Yerler; Bursa’nın Doğal Güzellikleri

Atatürk Kent Ormanı

Odunluk Mahallesi’nde 150 hektarlık bir alanı kaplayan Atatürk Kent Ormanı, Bursa’da gezilecek yerler arasında en güzel mekânlardan birisidir. Özellikle doğanın içerisinde, kentin gürültüsünden uzak bir hafta sonu geçirmek istiyorsanız, burada aileniz ile birlikte piknik yapabilirsiniz. Adeta bir doğa cenneti olan Atatürk Kent Ormanı; aynı zamanda 6 seyir tepesi, 10 kamelya, 10 adet yağmur barınağı, 2 çocuk oyun alanı ve 2 adet de voleybol alanına sahiptir.

Gölyazı Köyü

Bursa’da gezilecek yerlerden bir diğeri de Gölyazı’dır. Bursa’ya yaklaşık olarak 42 km. uzaklıkta yer alan bu yerleşim yeri, ada üzerinde yer alır ve buraya ince bir yol üzerinden ulaşım sağlanır. Eğer Bursa’nın doğal güzelliklerini merak ediyorsanız ilk olarak uğramanız gereken yer burasıdır. Bu yerleşim yerinde göle sıfır kahvaltı edebilir, fotoğrafçılığa meraklıysanız Bursa fotoğrafları arşivinize yenilerini ekleyebilirsiniz.

İnegöl Ormanları

Bursa’nın zenginlerinden birisi de İnegöl Ormanları’dır. Uludağ’ın kuzeydoğu eteklerine doğru uzanan bu ormanın eteklerinde köyler yer almaktadır. Orman pek çok bitki ve hayvanın yaşam alanıdır. Özellikle tilki, domuz, geyik ve ayıların yaşam alanı olan bu ormanın ziyaretçileri için huzur veren bir havası bulunmaktadır.

Suuçtu Şelalesi M.Kemalpaşa

Mustafakemalpaşa ilçesine yaklaşık 10 km. uzaklıkta yer alan Suuçtu, doğa ile baş başa kalmak isteyenler için en ideal seçenektir. Bu şelaleyi ziyaretiniz sırasında 38 m. yükseklikten kendini salan suların huzur veren sesleri ruhunuzda farklı bir enerji yaratacak ve günlük hayatın stresinden uzaklaştığınızı hissedeceksiniz.

İznik Gölü

Türkiye’nin beşinci, Marmara Bölgesi’nin ise en büyük gölü olan İznik gölü, 1990 yılında SİT alanı ilan edilmiştir. Bu göl, yaklaşık olarak 9000 hektar tarım arazisini sulamaktadır. Ayrıca gölde yayın balığı, sazan ve kerevit yetişmektedir. En güzel Bursa fotoğraflarını çekebileceğiniz bu gölde, aynı zamanda yüzme ve kano gibi su sporlarını da yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.