Ankara Yazı Veda Mektubu İzle

Ankara Yazı Veda Mektubu İzle

Ankara Yazı Veda Mektubu İzle

Türkiye’de gerçekleştirilen 12 Eylül darbesi, ülkenin siyasi ve politik alanda farklı görüşlere sahip onlarca gencinin darağacında ölüme gönderilmesini netice vermiş durumdadır. Hem sağ, hem de sol görüşten birçok insanın idam edildiği o günleri beyaz perdeye taşıyan birçok film çekilmiştir. Bu filmlerin en sonuncusu ise Mustafa Pehlivanoğlu isimli ülkücü gencin doğduğu 3 Mart 1958’den 7 Ekim 1980’e kadar süren ve idam sehpasına uzanan yolculuğunu konu edinen Ankara Yazı Veda Mektubu filmi oldu.

6 Mayıs tarihinde sinema salonlarında gösterime giren ve özellikle ülkücü harekete gönül vermiş kesim tarafından büyük bir beğeniyle karşılanan filmin kadrosunda tanıdık isimler var. Kurtlar Vadisi’nin unutulmaz karakteri Memati’yi canlandıran Gürkan Uygun’a yine aynı diziden Sefa Zengin eşlik ediyor. İpek Tuzcuoğlu ve Burçin Abdullah gibi ünlü simalar da Ankara Yazı Veda Mektubu izleyenlere güzel bir film deneyimini vaat ediyor. Dilerseniz yönetmen koltuğuna Kemal Uzun’un oturduğu bu dram filminin konusuna da biraz değinelim.

Darbe döneminde yaşanan karanlık olayları birebir ekrana yansıtan bu film, izleyicinin suratına tokat gibi vuruyor aslında. Solcu gençlerin takıldığı bir kahvede gerçekleştirilen katliamın ardından sorumluları aramak üzere kolları sıvayan polisler, Ankara’nın Balgat ilçesindeki tüm ülkücü gençlerin tepesinde biterler. Bu gençleri gözaltına alan ve çeşitli zulümler eden polisler, Mustafa Pehlivanoğlu’nu da tutuklayıp hapse atarlar. Oysa tüm bu yaşananlar gerçekleşirken Mustafa yalnızca 20 yaşındadır ve işin kötüsü, solcuların taranıp öldürülmesi şeklindeki hazin olayla da bir alakası yoktur. Tutukluluk hali sürerken Mustafa’nın anne ve babası da dışardan hukukî yollara başvurarak çocuklarının serbest kalması için uğraşırlar ama ne çare… Kalemi kırılmıştır bir kere. Ailesinin haberi olmadan darağacında asılan ve hayatına son verilen Mustafa, aradan geçen yıllar sonra Ankara Yazı Veda Mektubu Full izleyenlerce gözlerde yaşlar ve dillerde dualarla anılacaktır.

Şayet filmin konusunu ilgi çekici bulduysanız, siz de Ankara Yazı Veda Mektubu hd izleme imkânısunan hdfilmturk.com adresinin ziyaretçileri arasındaki yerinizi alın. İster cepten, ister bilgisayarınızdan bu siteye girerek Ankara Yazı Veda Mektubu filmini izleyin.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.