6 aylık bebek gelişimi takibi

6 aylık bebek gelişimi takibi

6 aylık bebek gelişimi takibi

Minik bebeğin doğumu ile bir değişim yaşayan annenin bebek bakımı ve beslenmesi konularında bilgilendirilmesi önemlidir. Annelerimize, hemşirelerimiz tarafından bebek beslenmesi, göbek bakımı, saç bakımı, göğüs bakımı dahil anne ve bebek için gerekli tüm konularda eğitimler verilmektedir. Verilen eğitimler doğrultusunda annelerin uygulama yapması sağlanmaktadır.

http://bebekler.name.tr/images/gelisimi/bebek-kalp-gelisimi.jpg

Anne sütü ile beslenme bebek sağlığının gelişimi için vazgeçilmezdir. Emzirme, sağlıkıl bebek gelişimi, anne psikolojisi için çok önemlidir. Bayındır Hastanesi olarak emzirmeye verdiğimiz önemden dolayı hemşirelerimizin “Anne Sütü ve Emzirmenin Önemi” konularında sertifikaları bulunmaktadır. Hastanemiz Sağlık Bakanlığı’nın “Bebek Dostu Hastaneler” grubunda yer almaktadır. Bebek Dostu Hastane olmanın gururu ile kurumumuzda anne sütüne önem verilmekte ve özellikle 6 aylık bebek olana kadar anneleri emzirmeye teşvik edici yaklaşım sergilenmektedir.

http://bebekler.name.tr/images/bebek-bakimi/bebek-oyun-oynamak.jpg

Değerli bebeklerimizin güvenliği ve annelerimizin huzuru bizim için çok önemlidir. Bu nedenle hastanemiz genelinde yer alan ve acil durumlarda devreye giren “Code Blue” sistemimize ek olarak, kadın doğum servisimizde ayrıca “Pink Code” sistemimizde yer almaktadır. Kimlik bilgilerinin güvenliği açısından anne ve bebeğe aynı güvenlik kodunu taşıyan kol bantları takmaktayız. Bebeklerimiz sürekli anne ile bir arada bulunmaktadır. Annenin hemşiresi dışında hiç kimse bebeğe bir işlem yapmamakta ve girişimde bulunmamaktadır. Joint Commissinon International (Uluslararası Akreditasyon Kuruluşu) belgesine sahip olan kurumumuzda hasta güvenliği ve hasta hakları hizmetimizin en önemli parametrelerini oluşturmaktadır.

Bebeklerimiz doğar doğmaz anneleri ile kurdukları ilk tensel temas anlatılamayacak kadar olağan üstü ve duygu yüklü olmaktadır. Anne ve bebek için ilk karşılaşmanın güzel ve sorunsuz olması bizim için çok önemlidir. Annenin hemşiresi, bebek doğar doğmaz bebeği annenin göğsüne yatırmakta böylece anne ile bebeğin buluşması ve dokunması gerçekleşmektedir.

İlk buluşmanın ardından bebeğin en kısa sürede güvenli bir şekilde hazırlanarak tekrar anne ve baba ile buluşmasının sağlanması gerekmektedir. Mesleklerinde deneyimli hemşireler tarafından; saç banyosu, göz bakımı, aşıların yapılması, boy- kilo ölçümü, göbek bakımına yönelik mükemmel bir hizmet verildikten sonra bebeğin ailesi ile ikinci buluşma gerçekleşmektedir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.