Zorlu'yu rahatlatan imza

Zorlu'yu rahatlatan imza

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş, Karayolları arazisinin finansmanı için Akbank ile el sıkıştı. Zorlu ne kadar kredi kullanacak?

Karayolları'nın Zincirlikuyu'da bulunan arazisini 800 milyon dolar bedelle alan Zorlu Holding, Akbank'la döviz kredisi için anlaştı. 

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş, Karayolları arazisinin finansmanı için Akbank ile 400 milyon ABD Doları tutarında döviz kredisi anlaşmasına imza attı. Akbank tarafından sunulan kredi paketi, gayrimenkul geliştirme projesi kapsamında, Türkiye'de tek bir banka tarafından tek seferde verilen en yüksek tutarlı kredi olma özelliğini taşıyor.

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş'nin Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü arazisi proje finansmanı için Akbank ile yaptığı döviz kredisi anlaşması, 27 Haziran 2007 Çarşamba günü Zorlu Plaza'da imzalandı.

İmza törenine Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu katıldı.

Törende konuşan Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, “Zorlu Yapı Yatırım A.Ş'ye sunduğumuz döviz kredisi, Cumhuriyet tarihimizde tek bir Türk bankası tarafından tek seferde verilmiş en yüksek tutarlı gayrimenkul geliştirme kredisidir. Bu anlaşma, Akbank'ın her segmentteki başarılı performansını ve gücünü göstermektedir. Akbank kurumsal, kobi ve bireysel segmentlerde daha fazla kredi kullandırmayı ve reel sektörümüzü daha fazla desteklemeyi hedeflemektedir” dedi.

Bu krediyle birlikte, Akbank'ta proje finansmanına yönelik kullandırılan kredi portföyünün 3 milyar ABD Doları bulduğunu belirten Kurtul, Zorlu Yapı Yatırım A.Ş.'ye sağladıkları kredinin bu krediler içindeki önemini vurguladı. Kurtul, yerli ve yabancı yatırımcıların son günlerde özellikle ilgi odağı haline gelen Türk gayrimenkul piyasasını desteklemenin önemli misyonlarından biri olduğuna değindi.

 

Zorlu ve Kurtul el sıkıştı

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, kredi anlaşması ile ilgili şunları söyledi: “Karayolları arazisinde inşa edeceğimiz Zorlu Center için Türkiye'nin finans devlerinden ve en güvenilir bankalarından biri olan Akbank ile birlikte yürümekten mutluyuz. Zincirlikuyu'ya inşa edeceğimiz Zorlu Center'ı, kent mimarisinin en güzel örneklerinden birini oluşturarak İstanbul'a değer kazandıracak bir eser olarak tasarlıyoruz.  Bunun için ilk etapta seçilecek 12 proje arasından, Anıtlar Yüksek Kurulu'na sunulacak 4 projeden birinin belirleneceği uluslararası bir yarışma düzenledik. “Avrupa Kültür Başkenti'” unvanına yakışır bir mimari estetiğe ve işleve sahip olmasını amaçladığımız bu merkezi, 2010 yılına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Merkez tamamlandığında tüm dünyadaki gözler Türkiye'ye çevrilecek.” 

Zorlu, Türkiye'de gayrimenkul alanında yapılacak çok işin olduğunu söyleyerek, Zorlu Grubu'nun gayrimenkul sektörünün önde gelen oyuncuları arasında yer alacağına dikkat çekti.

28 Şubat'ta gerçekleştirilen ihalede Karayolları Genel Müdürlüğü 17. Bölge Müdürlüğü'ne ait Zincirlikuyu'daki arsayı 800 milyon dolar bedelle satın alan Zorlu Holding, geçtiğimiz günlerde arsayı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan devralmıştı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.