Zorlu, kızının 'Taç'ını elinden aldı

Zorlu, kızının 'Taç'ını elinden aldı

Zorlu Holding'in patronu Ahmet Nazif Zorlu, ev tekstil mağazası Linens'in başında bulunan kızı Şule Zorlu'yu görevden alarak, yerine yeğeni Fatih Dereköylü'yü getirdi. Gerekçe

Feray Akşit'in haberi

Zorlu, kızını 'iş dinamikleri gereği' görevden aldığını söyledi

Karayolları arazisine 800 milyon dolar vererek gündeme oturan Ahmet Nazif Zorlu, ev tekstil perakende zinciri Linens'te sessiz sedasız yönetiminde değişikliğe gitti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kızı Şule Zorlu'yu Linens'in Genel Müdürlüğü görevinden aldı.

Zorlu, kızı yerine Linens'in Genel Müdürlüğü'ne yeğeni Fatih Dereköylü'yü atadı. Fatih Dereköylü aynı zamanda yine Zorlu Holding bünyesinde yer alan teksil şirketi Taç'ın Genel Müdürlüğü koltuğunda oturuyordu. Atama operasyonunun arkasındaki nedenin ise Ahmet Nazif Zorlu'nun kızı Şule Zorlu'nun "iş disiplinini" sağlayamamasından duyduğu rahatsızlık olarak belirtiliyor.
Linens'teki görev değişiminin nedenini "İş dinamikleri açısından gerekliydi" sözleriyle açıklayan Zorlu, şöyle devam etti: "Zorlu Tekstil Grubu'nun içinde yeni bir sinerji yaratmamız gerektiğine inanıyorduk. Bu nedenle böyle bir karar alarak görev değişikliğine gittik. Kızım Şule'nin yerine yeğenimi getirdik. İş dinamikleri açısından gerekliydi." Zorlu, kızı Şule Zorlu'nun Zorlu Şirketler Grubu içinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini aktif olarak yürütmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Türkiye'nin ilk uluslararası ev tekstili mağazalar zinciri olan Linens, 2000 yılı başında Zorlu Tekstil Grubu şirketlerinden Zorlu Linens Pazarlama bünyesinde kuruldu. 2003 yılında da Linens Pazarlama'nın başına Ahmet Nazif Zorlu'nun üç çocuğundan biri olan Şule Zorlu atanmıştı. Linens Pazarlama bünyesinde büyümeye devam eden Linens mağazalar zinciri Türkiye'den yurt dışına açılan ilk ev tekstili zinciri olma özelliğini de taşıyor.

14 YAŞINDAN BERİ ÇALIŞIYOR

14 yaşından bu yana, grubun teksil fabrikalarında çalışmaya başlayan Şule Zorlu üniversiteden mezun olduğunda Denizbank'a stajyer olarak girerek profesyonel olarak iş hayatına atıldı. Zorlu, daha önce bir gazeteye verdiği röportajında "Evet, Ben Ahmet Bey'in kızıyım. Ama 30 bin kişinin çalıştığı bir şirkette, ben de herkes gibi emeğimle varım" demişti.
Şule Zorlu, Denizbank'taki dört yıllık tecrübesi ve başarı grafiği nedeniyle, Linens'in genel müdürlüğü görevine getirildiğini belirterek "Ahmet Bey, bende bir ışık görmeseydi, gözümün yaşına bakmazdı. Evde oturmamı isterdi. Güvendiği için bu teklifi yaptı" diyor. Kısa sürede Linens'in hızlı bir yol katettiğini belirten Zorlu, röportajında şu açıklamaları yapmıştı: "İşimin kölesi olmasaydım, kimse gözümün yaşına bakmazdı."

Linens'in 100 mağazası var

Linens'in yurtdışında toplam 23, Türkiye 'de ise 100 mağazası bulunuyor. Şirket 5 yıldır 10 mağaza ile Ukraynalılara da çeyiz satıyor. Linens'in yurtdışı gelirleri tüm cironun yüzde 10 'unu oluşturuyor. Romanya, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Kıbrıs'ta mağazaları bulunuyor. 2005 yılını 35 milyon dolar ciro ile kapattı. 2006 yılı hedefi ise bu rakamın yüzde 20 üzerine çıkmak. Şule Zorlu'nun hedefleri arasında Cezayir, Fas, Tunus, Libya'da mağazalar açmak vardı.

Enerjide de yeni yönetim

Linens'teki görev değişikliğinin yanı sıra Zorlu Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri de belirlendi. Zorlu Enerji Elektrik Üretimi tarafından dün Bursa'da yapılan olağan Genel Kurulu'nda Berrin Zorlu, Türkan Zorlu, Yüksel Yalova ve Zuhal Bereket Baş'tan boşalan yönetim kurulu üyeliklerine, Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa ve Melih Araz, Can Tuncay ve Burak Okay getirildi. Zorlu Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zorlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, “Zorlu Enerji Grubu olarak enerji sektörünün her alanlında küresel bir oyuncu olarak hem Türkiye'de hem dünyada etkin rol almayı ana hedefimiz olarak benimsiyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ile Vestel'in patronu Ahmet Nazif Zorlu'nun biraraya gelerek işbirliğine gitme kararı aldığı belirtildi. Fanatik spor gazetesinde yer alan habere göre kısa süre içinde resmiyet kazanması beklenen anlaşmaya göre erkek basketbol takımının adı Galatasaray Vestel olarak değişecek. Görüşmenin yalnızca basketbol sponsorluğu ile sınırlı olmadığı ifade edilirken, Vestel'in Manisa'dan desteğini çektiğini ama Zorlu sayesinde Hakan Balta ve Selçuk İnan'ın da Sarı-Kırmızılı ekibe transfer olabilecekleri kaydedildi.

Referans






HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.