Zorlu: İstanbul'a değer katacağız

Zorlu: İstanbul'a değer katacağız

Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, Yapı-Yol Sendikası'nın Karayolları arazisinin özelleştirilmesine karşı açtığı dava sonuçlanmadan ihale bedelini peşin ödediğini çünkü hukuka güvendiğini belirtti.

Zorlu, "Paramızı ödedik, çekimizi taktim ettik, yolumuza devam edeceğiz ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Zorlu Grubu'nun 800 milyon dolar peşin bedelle satın aldığı İstanbul'un en değerli arazisi olarak bilinen arsanın devir teslimi bugün gerçekleştirildi. Törende, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Zorlu, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Üyesi Olgun Zorlu, Özelleştirme İdaresi (ÖİB) Başkanı Metin Kilci, ÖİB Başkan Yardımcısı Hasan Köktaş ve Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak katıldı.

Ahmet Zorlu yaptığı konuşmada, ihale bedelini peşin ödeyerek "ülkemize olan güveni perçinlemek istiyoruz" diyerek, "Çünkü bana her zaman şunu soruyorlar; 'Bu kadar parayı niye verdin?' bu parayı ülkemize güvenerek verdik. Ülkemizin gelişmesi gerekiyor" dedi. Türkiye'nin gelişmesi için sanayi alanında yapılan yatırımların gayrimenkul sektöründe de yapılacağını belirten Zorlu, "Her zaman söylediğimiz gibi, yaptıklarımız yapacaklarımızın teyminatıdır" dedi. Zorlu, Denizbank'ın satışından elde edilen sermayenin bir kısmının gayrimenkulda kullanılmasına karar verildiğini de hatırlattı.

İSTANBUL'A DEĞER KATACAĞIZ

Arsa üzerine "Öyle bir eser yaratılacak ki burası turizm, iş merkezi, rezidans, kongre merkezi ve yeşil alanı bol olacak. Burayı bir taş yığını haline getirmeyeceğiz, aksine daha güzel daha iyi bir yapılaşmayla İstanbul'a değer katacağız. İstanbul'a değer katmak Türkiye'ye değer katmaktır. Zorlu, söz konusu projenin 2010 yılında yetiştirilmesi için şimdiden çalışmalara başladığını bildirdi. Projenin dünyada konuşulan bir proje olacağını belirten Zorlu, "Biz bunda iddialıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

HUKUKA GÜVENİYORUZ

Zorlu, Dubai Şeyhi el Maktum'un İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Levent'teki İETT arazisi için açtığı ihaleyi 705 milyon dolar teklifle kazandıktan sonra arazi üzerindeki davalar sonuçlanmadığı için ödeme için ek süre istemesi konusunu da değerlendirdi. Zorlu konuyla ilgili, "Biz ülkemize güveniyoruz, hukukuna güveniyoruz. Hiçbir zaman bundan gocunmadık. Çünkü ülkemize, gelecek kuşaklarımıza yatırım yapıyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

B PLANI YOK

Yapı-Yol Sendikası'nın Karayolları arazisinin özelleştirilmesi nedeniyle açtığı dava sonuçlanmadan neden ihale bedelini peşin ödedi sorulan Zorlu, "Ben bir Türk işadamıyım, bir Türk Holding'i olarak ülkemize güveniyoruz. Her zaman da güvenmeye devam edeceğiz. Eğer biz Türk işadamları ülkemize güvenmezsek, yatırım yapmazsak, yabancı nasıl gelecek. Ama onların kendilerine göre bir görüşü vardır. Biz paramızı ödedik, çekimizi taktim ettik, yolumuza devam edeceğiz ve ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi. Zorlu, yargı kararının aleyhte olması durumunda ne olacağı sorusuna karşılık olarak, şeffaf bir özelleştirme yapıldığını, "Biz kapalı kapılar ardında bir şey yapmadık ki" dedi. Zorlu, yargı sonucunun olumsuz olacağını düşünmediğini ifade etti. Zorlu şöyle devam etti; "A planı B planı dediğimiz zaman, biz olumsuz düşünen bir grup değiliz, bilhassa kendim için hiçbir zaman olumsuz düşünmem. Ben ülkeme güveniyorum. Ülkem hukuk devletidir. Biz burada arazi aldık."

HALK YABANCIYI İSTEMİYOR

Karayolları arazisini ilk aldığı dönemde "İyiki siz aldınız" deyi binlerce mail aldığını belirten Zorlu, "Halkımız yabancının almasını istemiyor ama yabancı da gelecek" dedi. Zorlu, yerli işadamlarının yatırım yaparsa yabancı yatırımcının da geleceğini anlattı. Globalleşen dünyada Türkiye'nin yerini alması gerektiğini vurgulayan Zorlu, "Şüpheyle bakarsak, iş yaparken şüpheyle bakarsak bir yere gitmemiz mümkün değil" dedi.

TEK PARTİ İSTİKRAR DEMEKTİR

Ahmet Zorlu seçimlerle ilgili olarak sorulan soruya, Türkiye'nin siyasi istikrara ihtiyacı olduğu karşılığını verdi. Türkiye'nin istikrarı sağladığı sürece yabancı yatırımcılar açısından cazip hale geleceğini söyleyen Zorlu, yatırımcıların yatırım için ülke aradığını kaydetti. Zorlu, istikrarın da tek parti ile sağlanacağını, siyasi istikrarın önemli olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE'Yİ İYİ PAZARLIYORUZ

Bayındırlık Bakanı Özak ise, satışı yapılan arazinin daha önce 320 tirilyon TL'ye satışa çıkarıldığını ancak alıcı bulamadığını ama gelinin noktada 800 milyon dolara satıldığına işaret etti. Özak, bunun makro ekonomik dengenin, istikrar ve güvenin bir sonucu olduğunu ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın (Biz Türkiye'yi iyi pazarlıyoruz) yönündeki sözlerinin çok eleştiri aldığını hatırlatan Özak, "Ama bugün görüyoruz ki iyi pazarlıyoruz" dedi.

İSTANBUL İÇİN KREDİ ARIYORUZ, METRO İÇİN BÜTÇE'DEN PAY

İstanbulluların söz konusu paranın İstanbul'a harcanmasını istediği yönündeki soruya Özak, "Bu Türkiye'nin bir arsası, Türkiye'ye harcıyoruz" dedi. İstanbul'a çok önemli yatırımlar yapılacağını belirten Özak, YİP modeliyle 3'üncü boğaz köprüsü, Gebze-İzmit geçişi gibi çalışmalarla İstanbul trafiğini rahatlatılmasının amaçlandığını kaydetti. İstanbul'un ulaşımıyla ilgili olarak yapılan çalışmalar sonucunda İstanbul Belediye'sinin metro yapımının altından kalkamayacağının belirlendiğini anlatan Özak, Avrupa Yatırım Bankası'ndan İstanbul'un kentsel dönüşümle ilgili diğer sorunları için kredi araştırıldığını bildirdi. Metro yatırımının çok pahalı olduğuna işaret eden Özak, İstanbul Belediyesi'nin de bütçesinin buna yetmediğine işaret etti. Başbakan Erdoğan'la konuyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü anlatan Özak, bütçeden katkı sağlayarak metro çalışmasının yapılmasının gerektiği görüşünün ağır bastığını kaydetti. Özak, bu konunun değerlendirildiğini ve seçim sonrası yeni dönemde çalışmaların hızlandırılacağını belirtti.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.