Zebra Pasta Tarifi

Zebra Pasta Tarifi

Zebra pasta hem rulo formu hem de normal kek formu ile dikkat çeken bir lezzettir.

Zebra pasta hem rulo formu hem de normal kek formu ile dikkat çeken bir lezzettir. İki farklı tarifle istediğiniz şekilde servis edeceğiniz pastanın görüntüsü de lezzeti kadar güzel olduğundan dolayı hem misafirleriniz hem de aileniz için rahatlıkla tercih edebileceğiniz bu tarif hafifliği ile de göz dolduruyor. Rulo formda olan zebra pasta krema dolgusu ile öğleden sonra gezmelerine çok yakışırken daha çok kek formunda olan zebra pasta ise beş çayının yanında harika bir seçenek oluyor.

 

Zebra Desenli Rulo Pasta Tarifi

 

Malzemeler:

 

4 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı ılık süt

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 su bardağı un + 1 çorba kaşığı un

1 tutam tuz

1 tatlı kaşığı kakao

Margarin

 

Kreması:

 

İsteğe bağlı olarak sade ya da kakaolu krem şanti

1.5 su bardağı soğuk süt

 

 

Tarif

 

 

4 yumurtanın beyazı ve sarısı ayrılır. Yumurtaların sarısı ile 1 su bardağı toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Karışıma 1 çay bardağı ılık süt ilave edilir ve çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, şekerli vanilin ve un elenerek karışıma dökülür. Elde edilen kek hamurundan 2 çorba kaşığını farklı bir kaseye ayrılır ve 1 tatlı kaşığı kakaoyu bu karışıma eklenir. Kakaolu karışımı krema torbasına ya da poşete koyulur. Bu esnada yağlı kağıt fırın tepsisine yerleştirilir ve kağıdın üzeri margarin ile yağlanır. Kakaolu karışım zebra deseni olacak şekilde şekillendirilerek yağlı kağıda dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 2 dakika pişirilir. Karışım pişerken yumurtanın beyazları ve bir tutam tuz köpük haline gelene kadar çırpılır. Bu köpük ile sade kek karışımı karıştırılır. Fırından çıkan zebra desenin üzerine yavaşça karışım dökülür ve tepsiye yayılır. Bu işlemden sonra 180 derece fırında 15 dakika daha kekinizi pişirin. Kek fırından çıkar çıkmaz fırın kağıdı ile rulo şeklini verin. Bu sayede keki rulo formuna getirirken kırılmasına engel olursunuz. Kremşanti ile sütü çırpın kek soğuduktan sonra fırın kağıdından ayırmadan ruloyu açın. Kekin içine krem şantiyi dikkatli bir şekilde yayın. Sonrasında yağlı kağıdı yavaşça çıkararak keki rulo yapın. Rulo formuna gelen keki yağlı kağıt, folyo ya da streç film ile sıkıca sarın ve buzdolabında 3 saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen pastayı şeklini hiç bozmadan rahatlıkla servis edebilirsiniz.

 

 

Zebra Kek Tarifi

 

Malzemeler:

 

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

2 yemek kaşığı kakao

 

 

Tarif

 

4 yumurta ve 1 su bardağı şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Bu karışıma 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ eklenir. Un, kabartma tozu ve vanilin de karışıma elenerek koyulur. Elde edilen karışım iki eşit parçaya ayrılır. Parçalardan birisine 2 yemek kaşığı kakao karıştırılır. 20-24 cm çapında yuvarlak tepsi güzelce yağlanır. Yağlanan tepsinin tam ortasına iki karşım sırayla 3 yemek kaşığı olacak şekilde dökülür. 3 yemek kaşığı sade, 3 yemek kaşığı kakaolu karışım dökme sırası bozulmadan aralıksa bir şekilde dökülür. Karışım dökme işlemi tamamlandıktan sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında kek içini çekene dek pişirilir. Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır. Soğuyan kek dilimlendiğinde oldukça şık bir görünüme sahip olur. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.