Zaman ayarlı bomba erken patladı

Zaman ayarlı bomba erken patladı

Diyarbakır’ın Ofis semtinde askeri servis aracı durağının 5 metre yakınında meydana gelen patlamada yaralananların isimleri belli oldu. Bomba erken patlayınca faciadan dönüldü

Diyarbakır’daki patlama yaralanan, 6 kişinin isimleri belli oldu. Yaralılar, Şaban İlkören, Servet Şengül, Sadun Çiftçi, Metin Çınar, Mesut Karadoğan ve Birsen Kalaylı Diyarbakır Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.
Diyarbakır’ın en işlek semtlerinden Ofis’in Gevran Caddesi üzerinde bu sabah saat 07.30 sıralarında askeri servis aracı durağının 5 metre yakınında patlama meydana geldi. Çöp kutusuna bırakılan bombanın tahrip gücü yüksek ve zaman ayarlı olduğu öğrenildi. Patlamada 1'i askeri personel olmak üzere 6 kişi yaralandı.

FACİAYA KIL PAYI

Emniyet yetkilerinden alınan bilgiye göre, zaman ayarlı bombanın erken patlaması faciayı önledi. Yaralananların 5'inin sabah saatlerinde işlerine gitmekte olan yaya vatandaşlar olduğu belirtildi. Patlama, askeri personel servis aracına binmeden meydana geldi.
Patlamamın hemen ardından olay yeri inceleme ekipleri ve bomba uzmanları bölgeye gelirken, Gevran Caddesi trafiğe kapatıldı ve civarda başka bir bomba olma ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik önlemi alındı.
Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya da olay yerinde incelemelerde bulundu.

KENT MERKEZİNDE OPERASYON

Diyarbakır kent merkezinde Terörle Mücadele Ekipleri ve özel harekat timleri patlamanın ardından geniş çaplı operasyon başlattı. Ekiplerin bazı şüpheli şahısları gözaltına aldığı bildirildi.
Öte yandan kentin giriş çıkışlarındaki önlemler de artırıldı. Diyarbakır’ın Şanlıurfa, Elazığ, Silvan ve Mardin yollarındaki giriş çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında araçlar durdurularak arama yapılıyor.

 

Diyarbakır Cubhuriyet Başsavcısı Vekili Süleyman Sinan Erdem ve Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya olay yerinde inceleme yaptı

PATLAYICININ BORU TİPİ OLDUĞU VE GAZETELERİN İÇİNE YERLEŞTİRİLDİĞİ BELİRLENDİ 

Patlamanın gazetelerin içine yerleştirilen boru tipli ve zaman ayarlı patlayıcından kaynaklandığı bildirildi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Diyarbakır'ın en işlek yerlerinden biri olan Gevran Caddesi'ndeki patlamaya yol açan patlayıcının cinsi belirlendi. Yetkililer, patlayıcının boru tipi ve zaman ayarlı olduğunu belirterek, ''Patlayıcı gazetelerin içine yerleştirildikten sonra bir bisiklet selesine konularak patlatılmış'' dediler



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.