Yunanlı gazeteciye ders gibi yanıt

Yunanlı gazeteciye ders gibi yanıt

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bilgilendirme toplantısında Yunanlı gazeteci, Büyükanıt’a “diktatör", Türkiye’nin de “ordunun kuşatması altında olduğunu" savundu. Sözcünün yanıtı netti:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington'un Türk demokrasisine olan bağlılığından kimsenin kuşku duymaması gerektiğini belirtti.

Türkiye’deki seçim süreci, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın bilgilendirme toplantısının gündeminden düşmüyor. Son olarak bir Yunan gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a “diktatör" demesi ve Türkiye’nin “ordunun kuşatması altında olduğunu" savunması üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tom Casey, bunların Yunan gazetecinin kendi yorumu olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, Türkiye'deki Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu veABD'nin Türk demokrasisine tamamen güven duyduğunu söyledi.

Casey, ''ABD'nin Türk demokrasisine olan desteği oldukça açık ve tutarlı. Buna devam edeceğiz ve ABD'nin Türk demokrasisine olan bağlılığından kimse kuşku duymamalı'' dedi.

Türkiye'de 22 Temmuzda yapılacak seçimlere ilişkin bir soru üzerine de Casey, ''Türkiye'de ve diğer bütün ülkelerde herkes, demokratik seçimlerin sonuçlarına saygı göstermeli'' diye konuştu.



AA

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.