Yunan gazeteciye haddi aşma azarı

Yunan gazeteciye haddi aşma azarı

Bir Yunanlı gazeteci, Org. Büyükanıt’a “müstakbel diktatör” deyince ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden fırçayı yedi. Sözcü, sınır ötesi heberlerini 'kötü habercilik' olarak niteledi.

Türkiye’nin sınır ötesi operasyona başladığına ilişkin çıkan haberleri yalanlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bir Yunan gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a “müstakbel diktatör” demesi üzerine muhabiri “Haddini aşıyorsun” şeklinde azarladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın bilgilendirme toplantısına, Türkiye’nin binlerce askerle Irak’a girdiği yönünde çıkan haberler damgasını vurdu. Bu iddiadaki haberleri yalanlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, ABD’nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson’ın Türk Genelkurmay Başkanlığı ile irtibata geçtiğini ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de bu haberleri yalanladığını söyledi.

“BİZ KONTROL ETTİK BİR ŞEY YOK”

McCormack, Amerika Birleşik Devletleri’nin de sınırı kontrol etme imkanına sahip olduğunu ve yaptıkları kontrolde, çıkan haberlerde iddia edildiği gibi bir operasyon belirlemediklerini ifade etti.
Gerek kendisinin gerekse ABD Dışişleri Bakanı Robert Gates’in daha önce yaptıkları açıklamada Irak’a bir müdahalenin hiç kimsenin çıkarına uygun olmadığını söylediklerini belirten McCormack, “Bakın, Türk Hükümetinin Türk halkını terörist faaliyetler karşısında koruma sorumluluğunda olduğunu anlıyoruz” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEDE TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ”

Son zamanlarda Türkiye’de PKK tarafından yapılan terör saldırılarını hatırlatan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Hayatlar kaybedildi. Bu yüzden Türk Hükümetinin bu konudaki sorumluluklarını anlıyoruz ve terörle mücadele konusunda onların yüzde yüz yanındayız. Terörle mücadele konusunda Türklerle yakından çalışıyoruz ve bizim görüşümüze göre PKK bir terör örgütü” diye konuştu.
Türkiye’nin Irak’la komşu olduğunu ve bunun değişmeyeceğini belirten Sean McCormack, Irak’a yönelik bir operasyonun kimsenin çıkarına olmadığını ifade etti.

Türk askerinin Irak’a sınır ötesi bir operasyona başladığı yönündeki haberlere “kötü habercilik” suçlaması getiren McCormack, “Bu haberler gerek bizim kaynaklarımıza gerekse Türk kaynaklarına göre yanlış” dedi.
McCormack, “Size neden birilerinin kafasının karıştığını ya da ya da yanlış haberler yaptığını söyleyemem. Neden bilmiyorum. Bunu siz kendiniz araştırabilirsiniz. Siz gazetecisiniz, kaynaklarınız var, bulabilirsiniz. Size bütün söyleyebileceğim Türk Genelkurmayı bize bunların (haberlerin) yanlış olduğu söyledi. Biz kendi kaynaklarımızdan kontrol ettik ve onlar da yanlış olduğunu söyledi” diye konuştu.
Sınırı birkaç askerin geçmiş olup olamayacağı yönünde ısrarla soruların gelmesi üzerine de McCormack, “Türk askerlerinin tek tek kaydını tutmuyorum... Size bir Türk askerinin, Habur’da sınır çizgisinin diğer tarafına basıp basmadığını söyleyemem. Biliyorsunuz ki bunu bilmiyorum. Ben servis edilen habere yanıt veriyorum... iki, üç, 10 asker sınırı geçti mi bilmiyorum” dedi.

YUNAN GAZETECİYE “HADDİNİ AŞIYORSUN” AZARI

McCormack, basın toplantısını Türkiye ile ilgili son bölümünde, zaman zaman yönelttiği Türkiye karşıtı sorularla tanınan Yunan gazeteci Lambros’un Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a “müstakbel diktatör” demesine sert tepki gösterdi.
McCormack, Büyükanıt’a daha önce de diktatör diyen Lambros’a “Açıkça haddini aşıyorsun” dedi



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.