Yılmaz Özdil; ‘Atatürk ismini İstanbul’dan sildiler, siz yaşatacak mısınız?’

Yılmaz Özdil; ‘Atatürk ismini İstanbul’dan sildiler, siz yaşatacak mısınız?’

Yılmaz Özdil; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Atatürk ismini İstanbul’dan sildiler, siz İBB Başkanı olarak, Atatürk ismini İstanbul’da yaşatacak mısınız? diye sordu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tele 1’de Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil’in programına konuk oldu.

"ATATÜRK İSMİNİ İSTANBUL’DAN SİLDİLER"

Yılmaz Özdil, İstanbul’da Atatürk ismini imha ettiler dedi. Özdil, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in isminin yaşatıldığı bir köprümüz var.  Atatürk ismini yaşatan da muhteşem bir havalimanına sahiptik. Ama maalesef Atatürk Havalimanı’nı imha edip Atatürk’ün ismini sildiler.

Elbette yüreğimizden silemezler ama yine bu kentin dokusuna dair Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan 2023 vizyonunda bir eser, bir proje tasarlıyor musunuz? diye Ekrem İmamoğlu’na soru sordu.

“ATATÜRK İSTANBUL’A AYRI BÖR ÖNEM VERMİŞ”

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın, Atatürk ile özdeşleşmiş bir yanı var. Atatürk hayatının bir bölümünü İstanbul’da geçirmiş, Cumhuriyet sonrası da İstanbul’a ayrı bir önem vermiş. Hem planlaması hem gelişimiyle.

Fatih sultan Mehmet Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet’in ismi yaşatılıyor. Atatürk Havalimanı da Atatürk ile yaşatılmaktaydı. Biz bugün, İstanbul’un tarihsel sürecinde iki önemli insanı yan yan konuşuyor durumdayız.

İMAMOĞLU: ‘ATATÜRK İSMİNİ YAŞATACAĞIZ’

Atatürk isminin yaşatılması şart. Biz Aralık Ayı’nda İBB Meclisi’ne en azından çok önemli bir nokta olan Hacıosman’da 1 milyon 100 bin metrekarelik devasa bir ormanı ‘Atatürk Kent Ormanı’ diye isimlendirme adına talebimizi İBB Meclisi’ne ilettik.

Mart Ayı’ndan buyana meclis toplantısı yapamıyoruz ama üç ay orada bekletilmesi bizi de üzmüştü. Umarım Temmuz Ayı’nda Meclisi’nden çıkacak. Ama çıkmasa da oranın adı artık ‘Atatürk Kent Ormanı’ dır.

    

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.