YETERLİ ZAMANIMIZ YOK

YETERLİ ZAMANIMIZ YOK

Harütün Arif ErgüneşŞişli Belediyesi CHP Meclis Üyesi

1953 Sivas Gemerek Tekmen doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Feriköy Ermeni Ortaokulu'nda, lise eğitimini Mecidiyeköy Lisesi'nde tamamladı. Üniversite mezunu iki evladı var. 1965 yılından bu yana kendisine ait firmasında toptan oto yedek parça satışı yapıyor. Amatör B klasman futbol antrenörü. 1989'da yapılan yerel seçimlerde Eskişehir Mahallesi Muhtarlık azalığına seçildi. 1993 yılında itibaren CHP’de ilçe başkan yardımcılığı, sekreterlik, saymanlık ve kurultay delegesi olarak görev aldı. Yüksekokul mezunu 2 çocuğu var.

 

Şişli Spor Kulübü'nde şube kaptanlığı ve antrenörlüğü, Feriköy Ermeni Ortaokulu Yetişenler Derneği'nin yöneticiliği, 2000 yılından bu yana Engelli Basketbol Yıldızlar Süper Ligi takımının şube kaptanlığı ve yöneticiliği, Türkiye Bedensel Spor Federasyonu'nun delegesi.

 

Engelli insanları hayata kazandırmak, toplumun içinde yer almasını sağlamak, halkla iç içe olmalarını sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Hepimiz bir engelli adayıyız. Belediyemizin çalışmaları var. Takdir ediyorum. Down sendromlu çocuklar için açılan kafe çok güzel bir çalışma. Engelli tekerlekli sandalye basketbol takımı kurulması için başkanımızla görüşme yapacağım. Topluma kazandırmak lazım.

MECLİSE ÖNERİLERİMİZİ SUNUYORUZ

Halkın sorunlarını grup olarak paylaşıp, önerilerimizi sunuyoruz. Yerine getirilip getirilmediği konusunda takibini yapıyoruz. Katı atık projesi çok önemli. Belediyemizle birlikte Hannover’e gittik. Bu projeyi çok iyi uyguluyorlar. Yerinde inceledik. Geri dönüşümden dolayı belediyelerine faydalı oluyorlar. Bilinçsiz bir toplum olduğumuz için hayata geçirmekte zorlanabiliriz. Gündüz nüfusumuz 1,5 milyon. Yatan nüfusumuz ise 350 bin civarında. Yüzde 80’ni genç nüfus oluşturuyor. Halkın çok iyi bilinçlenmesi lazım. Zor ama yapılmayacak bir proje değil.

HRANT DİNK İÇİN SOKAK İSMİ İSTİYORUZ

CHP grubu olarak kararları ortak alıyoruz. Şahsi menfaatlerine yönelik karar alınmış değildir. Hrant Dink’in öldürüldüğü sokağa isminin verilmesi yönünde önerge vermiştik. Oy birliği ile kabul edildi. Büyük Şehir Belediyesi, Şafak sokağın isminin Hrant Dink olarak değiştirilmesi yönünde onay vermedi. Uğur Mumcu’nun çok güzel bir anıtı var. Çevresinin düzenlenmesi ile ilgili çalışma yapılması gerekiyor.

ALİ SAMAİYEN İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDUK

Ali Sami Yen ile ilgili halka yönelik çalışmamız var. Rekreasyon alanı olarak düzenlenerek, halka açılsın. Spor yapabilecekleri, gezebilecekleri alana dönüştürülmesi çok daha güzel olur. Değerlendirilmesi için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurduk. İlk etabı kazandık. Usulüne uygun olarak düzenleme yapacaklardır. Bilirkişi heyeti emsal konusunda durdurma kararı verdi.

Belediye Başkanı Sarıgül’ün de öncülük etmesini isterdim.

DOSYALARI İNCELEMEK İÇİN ZAMAN VERİLMİYOR

Grup toplantılarında periyodik olarak gelen dosyaları inceliyoruz. İmar planları ile ilgili projeler bize bir iki gün önce geliyor ve araştırmasını sağlıklı yapamıyoruz. Yeterli süre verilip, yerler hakkında araştırma yapmamız gerekiyor. 20 – 30 metrekarelik alan adamın hakkı ama bilmediğimiz için çekimser kalıyoruz. Neden vatandaşı karşımıza alalım. Bazı yerler gözden kaçabiliyor. Sizin meclisiniz zamanında geçti diyorlar.

TRAFİK SORUNU ÖNEMLİ

Trafik sorunu ciddiyetini koruyor. İnsandan fazla araç var. Boş alanlara çelik konstrüksiyonlu katlı otoparklar yapılabilir. Cüzi paralarla işletilebilir. Okullara, sağlık ocaklarına yatırımlar yapıldı. Bunun yanına otoparklarda yapılabilir. Bu da halkın bir ihtiyacıdır.

Belediye olarak birçok yere yardım ediyoruz. Belediye personeline itina ile baksınlar. Personelimiz çok özverili ve dürüst çalışıyorlar. Onurlandırmak, ödüllendirmek gerekir. Hiçbirinden bugüne kadar bir şikayet duymuş değilim. Gönülleri alınıp, motivasyonları sağlanabilir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.