Yeni meclisten notlar

Yeni meclisten notlar

Meclis açıldı. Meclisin en ilginç olayı DTP'lilerle MHP'liler arasında yaşandı

TBMM Genel Kurulu'na ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli yerine oturmasından sonra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve bazı AK Partili milletvekilleri ile tokalaştı.

DTP'li milletvekilleri Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Sırrı Sakık, Osman Özçelik ve Hasip Kaplan da sıralarından kalkıp, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanına giderek tokalaştı.

DTP'li milletvekilleri, Bahçeli'nin yanında oturan MHP'li milletvekilleri Cihan Paçacı, Mehmet Şandır ve Sabahattin Çakmakoğlu ile de tokalaştıktan sonra yerlerine döndü.

Başbakan Erdoğan, Genel Kurula Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile birlikte geldi. Erdoğan ve Gül Bakanlar Kurulu sıralarında birbirleriyle sohbet etti.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, MHP Lideri Bahçeli, CHP ve DTP milletvekilleriyle tokalaştı. Daha sonra yerinden kalkarak salona yeni giren CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da yanına giderek, tokalaştı.

DTP, ANAVATAN'IN YERİNE OTURDU


AK Parti milletvekilleri, geçen dönemki yerlerini korudu. CHP Grubu da AK Parti grubunun yanında yer aldı. CHP'nin geçen dönemde kullandığı sıraların bir kısmına MHP'liler oturdu. Geçen dönemde ANAVATAN grubuna ait olan sıralara DTP'li milletvekilleri oturdu.

DSP'li 13 milletvekili CHP'nin arkasındaki sıralara, bağımsız milletvekilleri Mesut Yılmaz, Ufuk Uras, Muhsin Yazıcıoğlu, Seyit Eyüboğlu, Kamer Genç ve Hamit Geylani muhalefet sıralarının arkasına oturdu.

AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu, Bakanlar Kurulunun arka sırasına oturdu. Kavasların uyarısı üzerine Şahinoğlu, AK Parti sıralarına geçti.

Eski Başbakan Mesut Yılmaz ise eski bakanlardan Cavit Kavak ve işadamı Abdurrahman Albayrak ile kulise geldi. Törene yoğun ilgi gösteren yerli ve yabancı basın mensupları da hem Genel Kurulda hem de dışarıdaki canlı yayın ekipleriyle gelişmeleri izlemeye çalıştı. Basın mensuplarının en çok ilgi gösterdiği milletvekili ise DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel oldu.

CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, beyaz keten takım elbisesi üzerine siyah iplikle işlenen 6 oklu elbişesi ilgi çekti.

Cihan



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.