Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Başvurusu, Maaşı 2023-2024

Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Başvurusu, Maaşı 2023-2024

Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Başvurusu, Maaşı 2023-2024

 

Yaşlılık Aylığı Tahsis Kodu 2100 Ne Kadar? Başvurusu ile alakalı detayları sizler için hazırladık. 65 yaş aylığı ödemeleri üçer aylık olarak ödenir. 2023 yılı geride kalırken, yaşlılık aylığı zammı da tartışılmaya başlandı. 2024 Ocak'taki zammın ardından 65 yaş aylığı da arttı. Ödemeden yararlananlar 'yaşlılık aylığı ne kadar olacak?' sorusuna yanıt ararken, 65 yaş aylığı almak isteyenler '65 yaş aylığı başvurusu nasıl yapılır?' sorusunu sormaktadır.

Asgari ücret, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan yaşlılık maaşı ile sınırlı değildir. Ocak artışları ile 65 yaş aylığı ne kadar olacak? 2024 yaşlılık maaşı başvurusu için gerekli koşullar ve başvuru formu yazımızda yer alıyor.

Yaşlılık Aylığından Kimler Faydalanabilir, Şartlar Neler?

Yaşlı aylığı 65 yaşından büyük olan, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almayan, iaşe ve ibate dahil olmak üzere sürekli sağlık hizmeti almayan veya alması mümkün olmayan, 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu hükümlerine göre harçlık almayan, yurt içi veya yurt dışı olarak sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından yararlanmayan, isteğe bağlı prim ödemeyen ve uzun vadeli sigorta kollarına göre değişiklik gösterir.

65 Yaş Aylığı Maaşı Ne Zaman Yatıyor?

Her ayın ilk haftası yaşlılık aylığı ödemeleri yapılıyor. Ancak ilk ödeme herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden yapılırken, daha sonraki ödemeler herhangi bir PTT şubesinden yapılır. Bu aylıklar Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında ödenir.

Kaynak: arastir.net

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.