YAS bugün toplanıyor

YAS bugün toplanıyor

Yüksek Askeri Şûra (Yaş), Türk Silahlı Kuvvetleri Personelinin Terfi ve Emeklilik Durumlarını Değerlendirmek Üzere Bugün Toplanıyor.

Yüksek Askeri Şûra (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin terfi ve emeklilik durumlarını değerlendirmek üzere bugün toplanıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bir araya gelecek ve 4 Ağustos’ta sona erecek YAŞ’a, Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bu yıl ilk kez Genelkurmay Başkanı olarak katılacak.

Geçen yıldan temditli, 28 Şubat’ta tankları yürüten komutan olarak bilinen şimdiki Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanı Korgeneral Erdal Ceylanoğlu’nun yanı sıra Hudson Enstitüsü’ndeki toplantıyla adı gündeme gelen Genelkurmay Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM) Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeri ile Kıbrıs’ta Annan Planı müzakerelerine TSK adına katılan Tuğamiral Mücahit Şişlioğlu’nun da bir üst rütbeye terfisi YAŞ’ta görüşülecek. Bu yıl emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu’nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç’ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert’in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu’nun atanması bekleniyor. Genelkurmay Başkanı Orgenaral Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise görevlerinde 1 yıl daha kalacaklar.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.