Yapı Kimyasalları

Yapı Kimyasalları

Yapı Kimyasalları

 

Yapı kimyasalları inşaat ve bina yapımında etkin bir role sahip olan malzemelerin başında yer alır. İnşaat sektöründe geniş yer kaplayan yapı kimyasalları birçok özellik ve faydası ile inşa süreçlerinde etkin bir şekilde rol alır.

Yapı kimyasalları denildiğinde herkesin aklına farklı maddeler gelebilir. Ancak genelde yapı kimyasalları teknolojik ürünlerden meydana gelir. İnşaat ortamı söz konusu olduğunda yapı kimyasalları çeşitli alanlarda kullanılabilir. Özellikle levha yapıştırma, zemin yapıştırma, fayans ve seramik kaplamada yapı kimyasalları sıklıkla kullanılan malzemelerden biridir.

Çevre dostu özelliği ile dikkatleri üzerine çeken yapı kimyasalları sayesinde kullanım esnasında çevreye zarar vermeden çeşitli işlemleri yapabilirsiniz. Endüstriyel alanda geniş yer kaplayan boya kimyasalları hammaddelerine de yapısal anlamda sıklıkla ihtiyaç duyabilirsiniz.

Yapı kimyasalları birçok türle farklı kullanım alanlarına hitap eder. Çoğunlukla kullanılan yapı kimyasalları türlerini aşağıda görebilirsiniz.

Beton Katkılı Yapı Kimyasalları

Beton katkılı yapı kimyasalları betona az miktarda ilave edilen ve suda çözünen kimyasal yapı malzemelerinin tamamını ifade eder. Bu kimyasallar aynı zamanda yapım maliyetini düşürmede ve sertleşmiş beton maddelerinin özelliklerinin değişmesinde etkin rol oynar. Betonun kalitesini sağlamak açısından beton katkılı yapı kimyasalları önemli bir işleve sahiptir.

Su Yalıtım Yapı Kimyasalları

Su yalıtım yapı kimyasalları çoğunlukla yapıştırma ve mantolama gerektiren alanlarda geniş bir kullanıma sahiptir. Özellikle dekoratif sıva, mantolama sıvası, su izolasyon malzemesi, mantolama yapıştırıcı, kristalize su izolasyon malzemesi gibi ürünler su yalıtım yapı kimyasallarının başında yer alır.

Yapısal Güçlendirme Ürünleri

Onarım ve güçlendirilmesi işlemleri söz konusu olduğunda yapı kimyasalları etkin rol oynar. Yapısal güçlendirme ürünleri beton bir yapının dayanıklı ve güvenilir şekilde tamirine imkân tanır.

Endüstriyel Zemin Ürünleri Yapı Kimyasalları

Endüstriyel zemin ürünleri söz konusu olduğunda çeşitli yapı malzemelerine ihtiyaç duyulabilir. Toz polimerler başta olmak üzere birçok yapı kimyasalı endüstriyel işlemlerde etkin bir kullanıma sahiptir. Endüstriyel zemin ürünleri yapı kimyasalları arasında epoksi astar, epoksi boya, beton kür, beton cilası, yüzey sertleştirici ve çap yer almaktadır.

35 yılı aşkın süredir sektörde lider konumda yer almayı başaran Kimteks, boya ve yapı kimyasalları hammaddeleri ithalatında ve ihracatında uluslararası olarak hizmet vermektedir. Kimteks’in geniş ürün portföyü hakkında detaylı bilgi almak için www.kimteks.org adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.