Yangın mirası itfaiyeyi yaktı

Yangın mirası itfaiyeyi yaktı

Yaşlı kadının çalışanlarına bıraktığı 12 trilyonluk miras, itfaiyeyi karıştırdı.

Dr. Birsen Sakaoğlu'nun Fatih İtfaiyesi'ne bıraktığı 12 trilyonluk mirası aile bireyleri gibi itfaiye çalışanlarını da birbirine düşürdü.

1936 Türkiye Güzeli olan Dr. Mahmure Birsen Sakaoğlu, vasiyetnamesiyle, 12 trilyonluk mal varlığını kendisini 2 kez yangından kurtaran Fatih İtfaiyesi ekiplerine bıraktı. Ancak bu vasiyete, Sakaoğlu'nun kardeşi Emekli Albay Selahattin İzmirli ve 4 yeğeni itiraz etti. Ardından da vasiyetnamede kastedilen itfaiye erlerinin kimler olacağı tartışması başladı. Dava, Fatih 3. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açıldı. Dava sürecince, kimlerin trilyonluk mirastan faydalanacağı bir türlü karara bağlanamadı.

PARA BLOKE EDİLDİ
Mahkeme de mirası alacak itfaiye çalışanları listesinin belirlenmesi için bilirkişi atadı. Bilirkişi, bu konuda bir vakıf kurulması ve tüm personelin mirastan yararlanması gerektiğini kaydetti. Fakat bu kez de Sakaoğlu'nu yangından kurtaran itfaiyeciler itiraz ederek, mirasın sadece kendilerine ait olduğunu ileri sürdü. Bu arada, bankada saklanan paranın faiz vergisi ödenmediği için miras bloke edildi. Dava önümüzdeki günlerde karara bağlanacak.

Türkiye Güzeli seçildi

İSTANBUL Fatih'te 1909 yılında doğan Mahmure Birsen Sakaoğlu, 4 yaşındayken evlerinde çıkan bir yangından Fatih İtfaiyesi tarafından kurtarıldı. 1936'da Türkiye Güzeli seçilen Sakaoğlu, kendisi gibi doktor Mustafa Sakaoğlu ile evlendi, hiç çocuğu olmadı. Sakaoğlu, 2000'de de yine Fatih İtfaiyesi ekiplerince evindeki yangından kurtarıldı. 17 Aralık 2003'te öldü.

Atilla Dişbudak/Takvim



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.