Yangın kısmen kontrol altında

Yangın kısmen kontrol altında

ORKUN TÜRE BODRUM'DAN BİLDİRİYOR: "İlk tespitlere göre 50'si kızılçam olmak üzere 400 hektarlık alan kül oldu..."

Orkun TÜRE, Bodrum'dan bildiriyor...


Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Bodrum ilçesi Kızılağaç köyünde çıkan ve bölgede etkili olan rüzgarın etkisiyle büyüyen orman yangınına müdahale eden 10 helikopter ve 3 uçak, havanın kararmasıyla birlikte müdahale çalışmasına ara verdiler.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının en hassas bölgesi olan noktanın 4 faklı noktadan tutulduğuna işaret ederek, ''Yangın kısmen kontrol altına alındı. Arazöz ve işçiler, gece boyunca çalışmaya devam edecekler. Uçak ve helikopterler ise yarın sabah yeniden çalışmaya başlayacaklar. Yangına müdahale çalışmasında özellikle arazi yapısının sıkıntılı olduğu bölgelerde güçlük yaşanıyor. Gün boyunca etkili olan rüzgarın etkisi ise azaldı'' dediler.

Yangının kontrol alındığı bölgede özellikle makilik ve taşlık arazi yapısına sahip yerlerde yangın sürüyor.

Yangının yerleşim alanlarına dek ulaşmasıyla birlikte çok sayıda kümes ve içinde bulunan tavuklar da yanarak telef oldu. Yangının yaklaştığı evlerde oturan vatandaşlar, kendi olanaklarıyla yangına müdahale ediyorlar.

Bölgeye Muğla, Aydın, Denizli, İzmir, Antalya ve Manisa'dan gelen çok sayıda orman işçisi ile arazözlerin, gece boyunca çalışmalarını sürdürecekleri kaydedildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.