Yalçın Doğan: CHP, Politbüro gibi

Yalçın Doğan: CHP, Politbüro gibi

Baykal'ın 2 gün sonra yaptığı ilk açıklamalara en sert tepki Yalçın Doğan'dan geldi. Doğan, Başarısızlığı kabullenmeyen CHP'lileri topa tuttu, Politbüro benzetmesi yaptı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Doğan, Deniz Baykal'ın 2 gün sonra yaptığı açıklamaları yorumladı. Baykal'ın partiyi inşa etmeye çalışıyoruz sözlerini ateş püsküren Doğan, "80-90 yıllık bir parti Kurtuluş Savaşı'nı yapan bir partiyi nasıl inşa etmeye çalışıyor, nasıl ayakta tutmaya çalışıyor." diyerek tepki gösterdi..

Yalçın Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Seçim akşamı Önder Sav'ın açıklamalarından ben şunu çıkardım. Henüz bir değerlendirme yapmadık diyor. CHP, Sovyetler'in Politbürosuna benziyor. Hiç bir şeyden ders çıkarmak gibi bir niyeti yok. İktidar olma niyeti olmayanm bir parti parti olmaktan çıkar.

CHP'nin ne zaman iktidar olacağını matematik olarak hesaplamak zor. Bunlarda anlaşıyor ki CHP'liler hiç bir şey olmamış gibi yerlerinde oturup bir dahaki seçimi bekleyecekler."

Yalçın Doğan, dün akşam da Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında benzer görüşler açıklamıştı. Doğan, "Halk artık CHP diye bir partiyi unutmalı. Yeni bir sol harekete yönlenmelidir. CHP artık Atatürk'ün partisi olmaktan çıkmıştır." şeklinde tepkisini dile getirmişti.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.